To je to što me zanima!

Još jedan beskoristan remake: 'Ime ruže' dobiva novu verziju

The Wild Bunch TV snima seriju, 'tešku' 30 milijuna dolara. Glavnu ulogu ima John Turturro, tj. glumit će Williama iz Baskervillea, kojeg je prije odglumio Sean Connery
Vidi originalni članak

Legendarni film iz 1986., 'Ime ruže', redatelja Jean-Jacquesa Annauda dan danas je primjer filma koji je ostavio zanimljiv dojam na većinu koja ga je pogledala. Premda ne bismo rekli da je remek djelo, svakako je jedan od filmova koje se pamti još godinama bez ikakvog problema.

Njegova postava, Sean Connery, Christian Slater i F. Murray Abraham ostavila je neka od boljih glumačkih ostvarenja uopće, a valja spomenuti kako se i Ron Perlman pojavio u filmu kao grbavac Salvatore. Film je postao kultan, poput i knjige po kojoj je snimljen.

A sada je došlo vrijeme da dobijemo još jednu verziju tog djela, i to televizijsku. The Wild Bunch TV snima seriju, 'tešku' 30 milijuna dolara. U glavnoj ulozi bit će John Turturro, tj. glumit će redovnika Williama iz Baskervillea, kojeg je prije odglumio Sean Connery. Rupert Everett preuzet će ulogu inkvizitora Bernarda Guia. Snima se u Rimu, pod vodstvom Giacoma Battiata (koji baš i nije vidio puno rada unatrag 15 godina), a po scenariju kojeg su napisali Andrea Porporati i Nigel Williams.

Kako kažu iz produkcijske kuće koja snima seriju, na scenariju je radio i sam pisac Umberto Eco, prije svoje smrti prošle godine. Premda još nema datuma izlaska, pretpostavlja se kako bi se serija mogla pojaviti na malim ekranima krajem 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare