To je to što me zanima!

Još su ostala dva naslova za natječaj Zagreb Film Festivala

Nije puno vremena ostalo do kraja natjecateljskog programa 14. Zagreb Film Festivala. Danas nam još dolaze dva filma za taj dio, a onda onaj najzanimljiviji - finale festivala
Vidi originalni članak

U 19 sati na programu 14. Zagreb Film Festivala je gruzijsko-rusko-španjolsko-hrvatska koprodukcija 'Kuća drugih', poetično autobiografsko ostvarenje autorice Rusudan Glurjidze koje kritika uspoređuje s djelima redateljskih velikana poput Ingmara Bergmana i Andreja Tarkovskog. Film će zagrebačkoj publici predstaviti glumica iz filma, Ekaterine Japaridze. U 21:30 bit će prikazan šarmantni izraelsko-francuski film o tri mlade Arapkinje u Tel Avivu koje balansiraju između urbanog života i tradicionalnih obiteljskih vrijednosti, 'Dva svijeta', a sa posjetiteljima će o filmu nakon projekcije pričati sama redateljica, Maysaloun Hamoud.

U kinu Tuškanac program Velikih 5 u 17 sati predstavit će (u suradnji s Kino Mediteranom) 'Priče s asfalta' Samuela Benchetrita, uvrnutu crnu komediju s Isabelle Huppert, a u 19:30 u programu Ponovno s nama bit će 'Kralj Belgijanaca' redateljsko-bračnog para Jessice Woodworth i Petera Brosensa. Ovu neodoljivu satiru o sukobu svjetova s prilično originalnim tumačenjem europskih međuodnosa ZFF-ovoj će publici predstaviti redateljica i glumac Peter Van den Begin.

Termin posvećen kratkome metru u kinu Tuškanac (u 22 sata) predstavit će na posebnoj projekciji hrvatski film 'Transmania', ostvarenje koje je režiralo čak petnaest domaćih redatelja (među kojima su i Dalibor Matanić, Hana Jušić, Bobo Jelčić i dr.) u periodu od tri godine. Svaki je redatelj snimio petominutni nastavak priče nakon odgledane zadnje minute prethodnog, i tako je zajedničkim snagama stvorena potpuno neočekivana priča.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare