To je to što me zanima!

Josip Radeljak: Penzioner sam i nemam ništa novaca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
DIKAN SUDSKI REKORDER SA 63 SPORA: Živim od 1500 kuna i time uzdržavam obitelj. Nedavno je izgubio spor protiv polubrata Željka Radmana
Vidi originalni članak

Moj klijent je često na sudu jer ga mnogo ljudi tuži. Za njega je to gubitak vremena i novca, rekao je odvjetnik Josipa Radeljaka (67) Dragan Suša. Dodaje da je on zadužen za 50 slučajeva, koje Radeljak ima na zagrebačkom Općinskom sudu. Za 13 kaznenih sporova zadužen je odvjetnik Hrvoje Čipčić Bragadin, a kolegica Ines Bojić zastupa ga u tužbama protiv medija. Najmanje deset tužbi protiv Radeljaka podignula je bivša supruga Vlatka Pokos. Dikan protiv nje trenutačno vodi pet sporova.
- Desetak tužbi protiv Radeljaka podignula je i Srpska pravoslavna crkva - istaknuo je odvjetnik Čipčić. Odvjetnica pravoslavne crkve tvrdi da je Dikan protiv njih podignuo pet tužbi. Bivšu suprugu Vlatku Pokos (40) izbacio je iz stana ‘07. godine. Tad je voditeljica protiv njega podignula tužbe za ometanje suposjeda svih stanova i kuća u kojima su živjeli. Tužila ga je i za klevetu. Josip od Vlatke na sudu traži da mu vrati 300.000 kuna koje je navodno potrošila, kao i zaručnički prsten. Vlatka je od svih tužbi odustala. Srpska pravoslavna crkva dobila je spor protiv Radeljaka jer je bespravno proširio stan od 150 kvadrata na zajedničkoj terasi na Cvjetnom trgu. O Radeljakovom trošku srušit će bespravno proširen stan. Odvjetnik Čipčić dokazuje na sudu kako Josip ne može platiti 192.340 kuna za rušenje jer nema imovine i živi od 1500 kuna mirovine. Nekoliko sporova vodi se protiv njega i na splitskom i dubrovačkom sudu. Za izgubljeni spor s polubratom Željkom Radmanom o vlasništvu splitske kavane 'Semafor' i restorana 'Pimpinella' morat će platiti 550.000 kn sudskih troškova.

DUBROVNIK: NA SUDU ZBOG VILE I UMJETNINA
Sestra pokojnog Aleksa Petkovića osporava bratovu oporuku potpisanu otiskom prsta. Radeljaku i partnerima Aleks je navodno ostavio imovinu od 30 milijuna kuna.

ZAGREB: ŽELIO JE NOVINARA STRPATI U ZATVOR
Nakon četiri godine suđenja izgubio je sud protiv Denisa Kuljiša. Dikan ga je tužio za klevetu.

SPLIT: ZBOG RADELJAKA PLIVAJU STANOVI
Već jedanaest godina sudi se sa susjedima u Mejama. Zbog svojeg bespravnog proširenja stana, susjedima ispod njega nakon svake kiše poplavljuju stanovi.

ZAGREB: TVRDI DA GA ŠPIJUNIRAJU
Srpska pravoslavna crkva tuži obitelj Dikana da je na stubištu u Ilici 7 prerezala žice kamera. On je tužio crkvu da tim kamerama špijuniraju njegova sina Lea.

ZAGREB: TUŽIO VLATKU I ZBOG REKLAME
Vlatka je nakon rastave snimila reklamu za kreditne kartice. Tvrdio je da mu se ruga pa je tužio nju i banku. Tražio je kunu odštete.

ZAGREB: GRAD ŽELI KUPITI STAN U ILICI
Grad Zagreb pokrenuo je spor protiv Radeljakove tvrtke Leora zbog kupnje stana u Ilici 7. Žele iskoristiti pravo prvokupa koje im bivši vlasnik nije ponudio.

DUBROVNIK: OSUDILI GA NA GODINU DANA ZATVORA
Zbog devastacije kulturnog dobra prije dvije godine Dikan je osuđen uvjetno na godinu dana zatvora. Neovlašteno je renovirao kuću u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • renni3 24.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dssddssdsfggdsw 24.05.2010.

    Mr Dikan, do you renounce Satan? Dikan: No I don\'t.

  • bukamismeta 24.05.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare