To je to što me zanima!

Josipa o tumoru dojke: Odmah sam reagirala, to je najvažnije

Pavičić je u lipnju pronašla kvržicu. Iako je ispočetka bila tužna, ostala je pozitivna i stabilna osoba i dobro je to 'izgurala'. Danas je zdrava žena, rekla je u In Magazinu
Vidi originalni članak

Josipa Pavičić (36) progovorila je o svojoj bitci s karcinomom dojke za emisiju In Magazin. Voditeljica je kvržicu pronašla u lipnju ove godine. Kaže da je odmah reagirala i da je to zapravo najvažnije. Nakon dijagnoze bila je na dvije operacije. Kao i svatko u takvoj situaciji se rastužila i pitala 'Zašto baš ja?', ali kaže da od takvog razmišljanja nema koristi. Istaknula je da se karcinom ne događa drugima i da nitko nije imun na njega. Kaže da je pozitivna i stabilna osoba, i iako je bolest ostavila traga, misli da je to dobro 'izgurala'. 

- Kad sam i sama prošla taj dio i kad sam se suočila s tim u mojoj glavi onda taj karcinom nije više ništa tako strašno tako da ga na neki način gledam kao i neki poklon. Kada meni moje tijelo kaže: 'Ej Josipa, neke stvari treba promijeniti' - rekla je iskreno.

Danas se smatra zdravom ženom, a postala je i zaštitno lice udruge Europa Donna u čijoj će se organizaciji ove subote obilježiti i 15. Dan ružičaste vrpce kojemu je cilj podići svijest o bolesti, te važnosti ranog otkrivanja raka dojke. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • žena 06.10.2014.

    Brzo ozdravljenje,,i naravno samo pozitiva,,i ja sam imala karcinom maternice,,kako su rekli stigla sam na vrijeme,,nedam se,,svaki dan šetam po 8km,,i 8km nazad,,ne živim u strahu,,jedem sve jer mi je rečeno sve mogu u granicama normale,,,nažalostnema pravila čim se rak hrani,,u mojoj obitelji niko nije imo rak,,eto način života,,stres,,prehrana,,al bar ja radim sokove sama prirodne od cikle same koja podiže imunitet,neko je nemože pit nije fina,,al kako se kaže za zdravlje ne gledam jel fino ili ne....i svakako kontrole,,kad se kaže,,,mislim da se sa tim može živiti i dočekati starost,,ako se ide redovito na preglede,,imam kako bi ja to rekla samo 37 godina a imala 36 kad sam saznala,,,,Pozdrav

  • Belzebub 01.10.2014.

    Moja susjeda, prijateljica iz djetinjstva je sahranjena u petak...umrla je u 36. godini od karcinoma dojke. :-(((

  • dobro jutro 01.10.2014.

    Prokleta bolest,nitko te patnje ne zasluzuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare