To je to što me zanima!

Joško Martinović za kraj je poželio 'Ruzinavi brod'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Voditelj je bio dobri duh. Svi, koji su ga poznavali, su ga jako voljeli. Umro je od raka. Nije se žalio, a nije ni pričao o bolesti. Borio se do samog kraja
Vidi originalni članak

Upoznali smo se 1990. godine u “Zagrebačkoj panorami”. Već tad je Joško razvio svoj neobični stil izvještavanja. Radio je priče o običnim ljudima koji čine neobične stvari. U vrijeme dok smo radili “Živu istinu”, obišli smo sve gradove, pa možda i sva sela u Hrvatskoj. Za razliku od mene, koji sam znao gubiti živce, vikati i bacati papire, on je uvijek bio smiren. Zato smo ga uvijek slali na pregovore s birokratiziranim šefovima koji su htjeli štedjeti na našoj emisiji. Joško je volio Azru i rado je zalazio u kultnu zagrebačku birtiju Kvazar. Bio je obiteljski čovjek bez afera. Nerado sam ga pitao za zdravlje. Puštao bih ga da sam priča o tome. O zdravlju je govorio s humorom. Kad smo se rastajali tog dana, rekao mi je: “Čovjek na kraju od nečega mora umrijeti, inače bi nam bilo jako dosadno u životu”. Joška sam zadnji put sreo na utrinskoj tržnici. On je u kući bio zadužen za subotnje i nedjeljne kupnje na placu. Hodao je izgubljen od kafića do kafića. Zabrana pušenja ga je jako nervirala. Bio je začuđujuće vedar s obzirom na to da se sedam godina liječio od teške bolesti. Znao mi je pričati o bolnicama u Njemačkoj i Americi u kojima provodio više vremena nego u Zagrebu.

NAŠ JE KOLEGA S JOŠKOM RADIO 20 GODINA
Joško je prošao sva hrvatska ratišta i bio je prvi novinar koji se ‘95. javio iz oslobođenoga Knina. Te je godine pokrenuo “Živu istinu”, poslije primenovanu u “Globalno sijelo”, koja je 15 godina bila jedna od najgledanijih. Naš kolega Gordan Stojić pamti ga kao velikog čovjeka.

SUPRUGA J. MARTINOVIĆA: NIKADA SE NISMO POSVAĐALI

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ivka 1986 03.06.2010.

    POČIVAJ U MIRU

  • Kataryzig20 03.06.2010.

    Počivaj u miru Božjem!

  • brzizestok 03.06.2010.

    hvala Joško na svim odličnim reportažama i emisijama, i na svom smijehu koji si nam priuštio ! R.I.P. legendo !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare