To je to što me zanima!

Julijana Matanović otkrila je kolika joj je mirovina: 'Nije mi neugodno izgovoriti taj iznos!'

Književnica ima 35 godina radnog staža te misli kako je njezina mirovina od 4200 kuna, kao sveučilišnoj profesorici s dva posla i svim uplaćenim doprinosima, mala
Vidi originalni članak

Književnica i sveučilišna profesorica Julijana Matanović (62) odnedavno je u mirovini. Za portal Mirovina.hr rekla je da misli kako je njezina mirovina, kao sveučilišnoj profesorici s dva posla i svim uplaćenim doprinosima, mala.

Julijana ima 35 godina staža, titule te je uvijek radila najmanje dva posla, pogotovo nakon što je rodila i  godinama bila sama s djetetom. 

- Nije mi neugodno izgovoriti i drugu brojku, iznos moje mirovine, a to je 4.200 kuna. Pri odlasku u mirovinu, u Tvrtkovoj sam se morala odreći uplate iz II. stupa mirovine. Nisam morala, ali bih da nisam, imala manju mirovinu - kaže književnica, te dodaje da je svjesna da mnogi imaju i upola manju mirovinu te od toga moraju živjeti.

EMOTIVNA OBJAVA Spisateljica Julijana Matanović oprostila se od svoje majke koju će sahraniti na vlastiti rođendan

S obzirom da je u braku s poznatim književnikom Pavlom Pavličićem (75), često čuje komentare da joj je lako jer joj je suprug akademik i na svoju mirovinu prima dodatak. 

– Što se tiče honorara za knjige, to je lako izračunati. Ako je naklada 1000 primjeraka, cijena knjige sto kuna, a ja kao autor dobijem deset kuna bruto, iz toga slijedi da za knjigu dobijem 8000 kuna - istaknula je.

Svoj raniji odlazak u mirovinu naziva jako neodgovornom i najnepromišljenijom odlukom. I jako neodgovornom. Otišla je u mirovinu tek kada je vidjela da je dogovor sa Sveučilištem u Osijeku propao.

POGLEDAJTE I SERIJAL 'NAPUŠTENO-ZAPUŠTENO':

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Pero 51 10.10.2021.

    Niti staža,niti godina starosti. Bez obzira na titulu!

  • 10.10.2021.

    Meni su 120000 tisuća kuna zamračila u AZ fondu uz obrazloženje da to nije moj novac, iako sam svake godine dobijao izvješća o stanju na mom osobnom računu. Komu se žaliti?

  • Lada Bobinac 10.10.2021.

    Poštovana gospođo Matanović, kažu da nije važno koliko je velika mirovina, već koliko se dugo koristi, stoga Vama i Vašem suprugu želim dug, kreativan i sretan život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare