To je to što me zanima!

Junakinje naše male glumačke klinike: Mirna, Nives i Nevena

Tko se zbog bolesti veselio izostanku iz škole, a tko bi radije liječio životinje nego ljude. Medaković je prije dolaska na set promatrala liječnike, a Nevena se boji igle
Vidi originalni članak

Pred kamerama su spašavale unesrećene iz požara i lažirale vlastitu smrt kako bi pobjegle od nasilnih mafijaša, a u stvarnom životu padaju u nesvijest jer se boje igala ili su darivateljice krvi.

Mirna Medaković (29) u seriji “Zora dubrovačka” bila je medicinska sestra, pa joj je, šali se, uloga Katarine, liječnice opće prakse u “Kud puklo da puklo”, velik skok u karijeri. Prije dolaska na set promatrala je liječnike i savjetovala se s prijateljem koji radi u bolnici, ali ne bi se, kaže, snašla kad bi se u stvarnosti našla u situaciji koja bi od nje zahtijevala akciju i medicinsku pomoć.

- Kao mala u očevoj tvrtki od Djeda Božićnjaka dobila sam doktorski set: špricu, stetoskop i toplomjer. U igri bih najčešće spašavala sestričnino koljeno ili ruku - ­kaže Mirna. Ne boji se igala pa je redovita darivateljica krvi. Medicinska sestra u seriji “Sve će biti dobro” bila je i Nives Čanović (32). Diplomirana ekonomistica u djetinjstvu se nije bojala liječnika, ali s godinama joj je sve gore. Kad su na setu snimali scenu transfuzije krvi, zamalo se srušila.

- Jedini liječnik kod kojeg mi je ugodno jest stomatolog -­ smije se Nives. Umjesto medicinske sestre bolje bi joj legla uloga veterinarske tehničarke jer se odmalena brinula za zečeve, zamorca, mačku, kornjače i ribice, a sad ima psa Marlija kojeg tješi kad mu vade krv. U TV seriji “Vatre ivanjske” Nevena Ristić (24) igra Anu, stažisticu koja se poslije hitne pomoći zaposlila u ordinaciji opće prakse kao medicinska sestra. Srpska glumica obožava svoj lik jer je stalno u akciji i svi računaju na njezinu pomoć.

- Zanimali su me svi instrumenti i aparati u ordinaciji, a plus je bio što kao klinka nisam morala ići u školu kad bih se razboljela. Panika bi nastala kad bi mi morali dati injekciju. I sad se užasavam igala - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • varešak 29.12.2014.

    Kada injekciju daje lijepa seka manje boli.

  • felipe 29.12.2014.

    ima Mirna nešto u tom tvom pogledu... :)

  • kung fu panda 29.12.2014.

    da puklo da puklo službeni naziv moje kčeri ,ili odoja

Komentiraj...
Vidi sve komentare