To je to što me zanima!

'Kako glupo ime': Lepa Brena otkrila kako je dobila nadimak

Pjevačicu Fahretu Živojinović svi znaju po umjetničkom imenu pod kojim je 'žarila i palila' bivšom državom. Tuzlanka je priznala da joj se nadimak Brena nije odmah svidio
Vidi originalni članak

Fahreta Živojinović (57) nadimak je dobila još u srednjoj školi, 1975.. Tada je, otkriva, počela trenirati košarku, a za sve je 'kriv' njen trener. 

- Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Treneru Vladi Bajeru je bilo komplicirano dozivati me: 'Fahreta, Fahreta!'. Igrala sam centra ili beka. Moje kolegice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: 'Ja ću tebe zvati Brena'. Ja kažem: 'Tko je ta Brena?!'. Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša - rekla je pjevačica. No kako je Brena, dodaje, u Bosni sinonim za lijepu djevojku, kasnije se navikla na novi nadimak. 

- Uvijek sam se voljela isticati, izboriti se za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo - rekla je rođena Tuzlanka. 

Kada je počela nastupati, Saša Popović ju je pitao ima li nadimak koji bi mogla koristiti kao umjetničko ime, a ona se sjetila 'Brene'. 

Srpski voditelj Milovan Ilić Minimaks 1981. dodao je pridjev 'lepa', te je od tada Fahreta Jahić poznata kao Lepa Brena, odnosno u doslovnom prijevodu 'lijepa lijepa djevojka', a sama Brena kaže da je na početku karijere znala da će dostići ovakvu popularnost, 'sudjelovala bih u osmišljavanju svog nadimka'.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • SanelMemišević 27.11.2017.

    Njezini su rodom iz Srebrenika mjesto kod Tuzle...ona je mozda samo rodjena u Tuzli I to je to... Poslje su se njezini preselili iz Srebrenika u Brcko...

  • Mthesecond 27.11.2017.

    Morao se osvrnuti na ovaj članak...Sjetio se kolika je zvijezda kod nas nekad bila ta žena,kakva je seks bomba bila,nema muškarca koji nije okidao za njom,nema žene koja joj se nije divila :) Ja bio mlađahan u to vrijeme al bio svjedok svemu tome :) Iz današnje perspektive gledano onako se čini malo smiješno,čudno (danas ta ista postala predmet ismijavanja,svi se ograđuju od nje,a ponajviše njeni bivši obožavatelji,slušatelji :) al bila je naša (i naša) Belonse,naša Lopez prije tih i takvih inozemnih zabavljačica,danas kao "top diva" koje nisu ništ bolje od nje...Kad se ogoli ono što rade,kad se uđe dublje u tu glazbu,čisti prosjek,"prepisuju" od Brene moglo bi se reći...Hahaha.. ...Zgodna,plava,karizmatična,raspjevana,vrckava,dugonoga,pjevala je pjesmice kakve su se tražile,bliske narodnim masama,onak malo i provokatorske tipa..."Štipni me,štipni me,štipni,obrašćići rumeno beli,stavi,mi stavi,mi stavi.."..I sad ti ostani imun na to...Hahaha...Imala je sve potrebno za uspjeh :)) I najžešći fanovi Lepe tad,gle čuda danas ekipa koja je se odriče,kao ne znaju za nju a tad vrištali za njom,bili u ekstazi na sam spomen njenog imena :))) Da im danas spomeneš nju rekli bi,kakve Brene,samo Tomson,vjera,ljubav,adeze i domovina...Hahaha...Zanimljiv zaokret nastao :) Znam mnoga takva lica...Eto mogu krenuti od vrata do,prvog susjeda...Hahaha..

  • barica56 27.11.2017.

    Šta se tiče njenog imena Lepa Brena joj je umjetničko ime i ljepše zvuči nego Fahreta Jahić kako se tada zbog bolje prođe zvala i minice koju je u to doba rijetko bilo za vidit pa su papci zijevali a o njenom i ćaćinom joj ratnom putu bolje ne pričat takvo oblačenje danas pretendira uz sex ispade njena mlađa kolegica Jelena Karleuša koja je jadna umislila da je pjevačica svjetskog glasa a nema pojma o pjevanju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare