Obavijesti

Show

Komentari 10

'Kako glupo ime': Lepa Brena otkrila kako je dobila nadimak

'Kako glupo ime': Lepa Brena otkrila kako je dobila nadimak
4

Pjevačicu Fahretu Živojinović svi znaju po umjetničkom imenu pod kojim je 'žarila i palila' bivšom državom. Tuzlanka je priznala da joj se nadimak Brena nije odmah svidio

VIDEO

Fahreta Živojinović (57) nadimak je dobila još u srednjoj školi, 1975.. Tada je, otkriva, počela trenirati košarku, a za sve je 'kriv' njen trener. 

- Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Treneru Vladi Bajeru je bilo komplicirano dozivati me: 'Fahreta, Fahreta!'. Igrala sam centra ili beka. Moje kolegice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: 'Ja ću tebe zvati Brena'. Ja kažem: 'Tko je ta Brena?!'. Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša - rekla je pjevačica. No kako je Brena, dodaje, u Bosni sinonim za lijepu djevojku, kasnije se navikla na novi nadimak. 

- Uvijek sam se voljela isticati, izboriti se za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo - rekla je rođena Tuzlanka. 

Kada je počela nastupati, Saša Popović ju je pitao ima li nadimak koji bi mogla koristiti kao umjetničko ime, a ona se sjetila 'Brene'. 

Srpski voditelj Milovan Ilić Minimaks 1981. dodao je pridjev 'lepa', te je od tada Fahreta Jahić poznata kao Lepa Brena, odnosno u doslovnom prijevodu 'lijepa lijepa djevojka', a sama Brena kaže da je na početku karijere znala da će dostići ovakvu popularnost, 'sudjelovala bih u osmišljavanju svog nadimka'.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu