To je to što me zanima!

Karan, Tedi i Klapa Sv. Juraj su najbolji po sudu žirija i publike

Obje glavne nagrade otišle su u ruke Gorana Karana, Tedija Spalata i Klape Sveti Juraj, a posebna priznanja dobili su i mnogi drugi izvođači
Vidi originalni članak

Na 59. po redu Splitskom festivalu prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, ali i onu publike osvojili su Goran Karan, Tedi Spalato i Klapa Sveti Juraj HRM za skladbu 'Kuća naše pisme', a na Prokurativama je izveden rekordan broj dueta. 

Najemitiranija skladba s lanjskog Splitskog festivala u proteklih godinu dana bila je Giulianova '7 dana tjedno', za koju je pjevač primio posebnu nagradu. Posebno priznanje posthumno je dobio i Đelo Jusić. Nagradu za najbolji styling i svoju crvenu haljinu dobila je Ivana Kovač, a najbolji debitant je Marko Kutlić. Najbolji aranžman po sudu žirija bio je onaj pjesme 'Sad je dosta' u izvedbi Ive Perkušića, a najbolji stihovi bili su stihovi pjesme 'Vrijeme za nas' Nene Belana i Alke Vuice, a isti duet osvojio je i nagradu Srebrni val. 

Nagradu za najbolju interpretaciju zaradila je Antonia Dora. Najbolja pjesma festivala prema sudu novinara je 'Ti' Ivane Kovač. Nagradu Brončani val žirija dobio je Ibrica Jusić, a po ocjeni publike nagradu Brončani val su dobili Mia i Marko Tolja. Nagradu publike Srebrni galeb zavrijedila je Klapa Rišpet

'SPLIT PJEVA MIŠU' Na 'svoju večer' stigao i Mišo, publika ga dočekala ovacijama

Festival je u četvrtak koncertom otvorio Petar Grašo, a petak je bio rezerviran za Mišu Kovača, čije su pjesme izvodili njegovi mnogobrojni kolege i prijatelji. Publika je glazbenoj legendi skandirala, a i Mišo je kratko zapjevao. 

Mnoga poznata lica završne večeri festivala natjecala su se sa svojim skladbama za laskavu titulu pobjednika Splitskog festivala, a večer je svojim nastupom otvorio mladi Armin Malikić. On je svoj nastup izborio pobjedom u showu 'Zvijezde – ljetni hit', gdje je osim 50 000 kuna osvojio i pjesmu Tončija Huljića 'Ja bi tija bit', koju je izveo i probio led. 

Atrakcija u bekstejdžu bio je Ibrica Jusić koji se, kao i obično, pojavio s psom Bondom, a kantautor se pojavio u potkošulji. 

- Emotivno sam vezan za Split a i drago mi je vidjeti kolege koje ne vidim preko godine. Imam jednu predivnu pjesmu, čujem da su ženama dijelili maramice za brisanje suza. Više sam posvećen stihovima i pjesmi nego scenskom nastupu, a pjevam o djeci rastavljenih roditelja. Moj sin je takvo dijete, tako da znam o čemu pjevam - najavio je Ibrica. 

Na subotnjoj, završnoj večeri festivala nastupili su Alka Vuica & Neno Belan, Klapa Rišpet, Igor Cukrov, Mjesni odbor, Luka Basi, Lorena, Petar Dragojević, Branko Medak & Mješovita klapa Filip Dević, Giuliano, Goran Karan & Tedi Spalato i Klapa Sv. Juraj HRM, Rockatansky, Tomislav Bralić & Klapa Intrade, Helena Gudelj, Domenica, The Frajle, Hari Rončević i Klapa Cambi Kaštela, Mladen Grdović, Ivo Perkušić, Marko Kutlić, Mia & Marko Tolja, Ivana Kovač, Bobo & Saša Antić te Antonia Dora. 

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 07.07.2019.

    Zasluženo. Bravo momci.

  • aavent 07.07.2019.

    Ma sramota, koliko god je ne volim Antonia Dora je imala daleko najbolju pjesmu i izvedbu, a Domenica i Lorena odmah iza nje

  • Zmar116 07.07.2019.

    A dadiće,a dakuće ,nego HV pobijediti tute u Splitu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare