To je to što me zanima!

Karleuša i Aca Lukas dolaze na Barbarinac, Domovinski pokret se žali: 'Trebamo čuvati kulturu'

Glazba se širi zaljevom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a Grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebao bi voditi računa koji će se događaji organizirati na otoku, poručili su
Vidi originalni članak

Iz Domovinskog pokreta Kaštela reagirali su na Facebooku zbog najavljenih izvođača koji bi ovog ljeta trebali nastupiti na Barbarincu. 

Kako navode, radi se o arheološkom lokalitetu s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zaljevu i omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splićana. 

PLENKOVIĆ IDE U SUBOTICU HDZ opleo po Domovinskom pokretu: 'Premijer ide u Srbiju i pomaže Hrvatima, smeta im to'

- I ovo ljeto postaje mjesto zabave. Island of Love festival na otočiću Barbarincu godinama je bio techno-partijanerska oaza koja je bila posjećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disco otok ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju te kako moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo - poručili su. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U objavi su napomenuli i kako festival, osim lokalnog stanovništva, posjećuju i stranci. 

GOTOVO GOLA Karleuša paradirala uz bazen u 'trakice izdanju' pa je kritizirali: Bazen je iskrivljen, a guze nema

- Glazba oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Prljavo kazalište otvorilo je festival i nakon njih će tijekom srpnja Kaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Glazba se širi zaljevom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a Grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebao bi voditi računa koji će se događaji organizirati na otoku - navode u objavi. 

Idi na 24sata

Komentari 224

  • grom 1992 03.07.2023.

    Nikada se ljudima nije moglo zabraniti šta će slušati i za čiji će koncert kupiti karte. Tko voli neka izvoli. Ali etiketirati nekoga pjevača koji izvodi domoljubne pjesme da je nacionalista ili čak i ustaša mi je nepojmljivo. Mislim na domoljubne pjesme koje ne vređaju druge narode.

  • mislim 26.06.2023.

    Najbolj da tri člana DP odlučuju šta će netko slušat , a druga stvar neće oni ostat u Hrvatskoj pa da šire svoju glazbu odpjevaju jedno veče uzmu lovicu što ovi naši nikad neće moći i odu nazad a vi i dalje slušajte ono što jako malo ljudi sluša samo zato što sluša naše radio postaje i zna tri grupe ili pjevača koji nešto vrjede

  • Brnistra Cvitić 26.06.2023.

    UŽAS !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare