To je to što me zanima!

Katie Couric priznala: 'Kasnila sam šest mjeseci na pregled. I onda sam saznala da imam rak'

Nakon što su joj doktori otkrili dijagnozu, odlučila se prema svojoj bolesti odnositi i kao novinarka kako bi svojim iskustvom pomogla drugim ženama, ali ih i potaknula da redovito odlaze na mamografske preglede
Vidi originalni članak

Američka novinarka i TV voditeljica Katie Couric (65), povodom dolaska listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, odlučila je javno progovoriti o toj nemilosrdnoj bolesti iz vlastitog iskustva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bio je 21. lipanj 2022., prvi dan ljeta, moja osma godišnjica braka i dan kada sam saznala da imam rak dojke - započela je Katie.

Nakon što su joj doktori otkrili dijagnozu, odlučila se prema svojoj bolesti odnositi i kao novinarka kako bi svojim iskustvom pomogla drugim ženama, ali ih i potaknula da redovito odlaze na mamografske preglede.

- Ja sam na svoj redoviti pregled kasnila šest mjeseci i dočekalo me pravo iznenađenje kad sam saznala da ima rak dojke. Vjerujte mi, rana dijagnoza je ključna ako želite pobijediti ovu bolest. Zato sve pozivam da redovito obavljaju sve preglede - poručila je voditeljica emisije 'Today Show' i 'CBS Evening News'.

GLUMAC OTKRIVA ZA 24SATA Nenad Cvetko o teškoj borbi s karcinomom: 'Imao sam samo 35 kila, ali najgore je iza mene'

Otkrila je i kako joj to neće biti prva borba s teškom bolesti. Od raka crijeva preminuo joj je prvi suprug, a njezina sestra preminula je od karcinoma gušterače.

- Iako o bolestima mojih najbližih znam sve, prvi put se susrećem s karcinomom dojke i to na vlastitoj koži. Ali i njega ću proučiti, boriti se i zdravlje ću ovaj put staviti na prvo mjesto, prvenstveno zbog svojih kćeri - rekla je novinarka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gibbs55 03.10.2022.

    Koliko je takvih pacijenata kod nas, a sve zbog nesretne p(l)andemije i prisiljavanja istih da se druže sa cjepkom.

  • crazy mind 03.10.2022.

    nakon pregleda dosel je doktor i onak snuzden rekel da ima losu vjest. na moje pitanje koju odgovoril je da imam karcinom (poveci). nasmijal sam se i rekel mu da ja imam dve dobre vjesti. prva je da bi se MOZDA zabrinul da mi je to rekel kad sam imal 20 let (vec sem presel 60). druga je da ne mislim i onak zivejeti 90 let. pokazalo se je da je doktor pogresil, imal sem DVA karcinoma. nakon operacije trebal sem iti na kontrolu svakih 6 meseci. eto kasnim vec 8 let i kaj god tko mislil o tem jos sem ziv. 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare