To je to što me zanima!

Kina je osvojio na prepad, a sad će postati i televizijska serija

Znanstvena fantastika je savršen žanr za istraživanje pitanja rase, klase, roda i prirodnih resursa te potiče na razmišljanje i uzbudljivo pričanje priča
Vidi originalni članak

Jedan od filmova koji je posve neočekivano postigao status kultnog filma svakako je i korejski film iz 2013., 'Snowpiercer'. U pitanju je djelo koje se bavi klasnom borbom, lukavo zamaskiranom u jednu jedinu dugačku bitku kroz vlak dugačak nekoliko kilometara.

Film je u stvari ekranizacija francuskog ilustriranog romana u kojem promatramo naš svijet nakon ledene apokalipse, kojim po 'beskonačnim' tračnicama putuje vlak s posljednjim ljudima. Iako ga se u početku planiralo pustiti u samo nekoliko kina, nakon pritiska publike i kritike, film je dobio širu distribuciju. 

Takav razvoj događaja pomogao je filmu koji je na koncu zaradio dvostruko više od uloženog novca te je tako postao isplativ. A kad god je neki film isplativ, samo je pitanje vremena prije nego što ga primijeti holivudska televizijska produkcija i pretvori u seriju. Tako će biti i sa 'Snowpiercerom', koji postaje serija u televizijskoj kući TNT.

- Ljubiteljica sam epskog filma Bong Joon-Hoa, pa sam odmah skočila na priliku da njegovoj viziji odam počast, s raznolikim likovima. Znanstvena fantastika je savršen žanr za istraživanje pitanja rase, klase, roda i prirodnih resursa te potiče na razmišljanje i uzbudljivo pričanje priča. 'Snowpiercer' će istraživati takve teme dok bude odlazio na divlje putovanje prepuno akcije - izjavila je direktorica originalnog materijala na TNT-ju, Sarah Aubrey.

Na scenariju radi Josh Friedman, dok je originalni redatelj Chan-wook Park u ulozi izvršnog producenta. Pilot je režirao redatelj 'Doktora Strangea', Scott Derrickson.

U glavnim ulogama su oskarovka Jennifer Connelly i Daveed Diggs. Podršku im daju Mickey Sumner, Susan Park, Benjamin Haigh, Sasha Frolova, Katie McGuinness, Alison Wright, Annalise Basso, Sam Otto, Roberto Urbina, Sheila Vand i Lena Hall.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • gladijator 12.01.2018.

    Gledajte American made, film odvaljuje!

  • Rafo 11.01.2018.

    Meni je scenario besmislen. Zašto uopće putuju vlakom a nisu negdje u nekom zatvorenom skloništu? Uz takve meteorološke i klimatske uvjete, pruga po kojoj voze brzo bi postala neprohodna - tko onda čisti tu prugu?

  • Medici 11.01.2018.

    Gledao. Malo spuuuuuki ali zapravo vjerno pokazuje sve ono što nas DOISTA čeka u budućnosti...bliskoj budućnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare