To je to što me zanima!

Kolar i Trbović dijelile publici deke na koncertu Zbora HRT-a

Na Tomislavovom trgu u Zagrebu sinoć je obilježen prvi dan ljeta, velikim koncertom Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a. Dobro poznata lica, Danijela Trbović i Barbara Kolar, gostima su dijelile deke za sjedenje.
Vidi originalni članak

Prvi dan ljeta, a ujedno i Svjetski dan glazbe je na zagrebačkom Tomislavcu prošao u klasičnom ruhu. Dekice, pjenušac, vino, čaše na stalku, improvizirani stolovi i stolci bili su dio dobro poznate livade koja je okupila stotine Zagrepčana, ali i turista na koncertu Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a. 

'Ovo je predobro', 'Wow', 'Baš mi je drago što sam došao', oduševljeno je pričala publika ispred Umjetničkog paviljona dok je uživala u zvucima klasične glazbe. Obučeni u ležernu odjeću, neopterećeni kupnjom ulaznica, posjetitelji su se uvjerili da glazba može izaći iz koncertnih dvorana i biti dostupna svima i svugdje. 

Klupice na Tomislavcu popunile su se čak sat vremena prije koncerta, a za one koji su došli 'praznih ruku' pobrinula su se HRT-ova dobro poznata lica koja su posjetiteljima dijelili dekice kako bi podigli atmosferu, što je oduševilo sve prisutne.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neki su se i gurali kako bi se fotkali s voditeljicama Danielom Trbović (55) i Barbarom Kolar (49), a Barbara je na koncertu uživala u pratnji psa. 


Publika će na Tomislavcu moći uživati i ostatak vikenda. Tako je danas na rasporedu koncert Tamburaškog orkestra HRT-a s Los Caballerosima, dok u nedjelju nastupa Jazz orkestar HRT-a i grupa Cubismo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Brontosaur 23.06.2019.

    Svarno mi je žao što nisam otišao do Tomislavca! Bio sam 22, no moram reći, otišao sam razočaran kući! Duhački orkestar osim proslavljenog gitariste sa tri prekrasne pjesme po meni je bio čisti promašaj! U Zagrebu, pred tolikom publikom, ne odsvirati u dva sata koliko sam tamo proveo niti jednu Zagrebačku skladbu, muziku koja je apsolutno ne prepoznatljiva široj publici, vrlo žestokoj ritam sekciji da nisi mogao čuti flaute već samo gudački bas i bubanj koji je grmio trgom?! Ne znam, tko je birao glazbu, no bilo je za ne prepoznati što je dirigent htio reči? Valjda, bar po pisanju, drugi dan, odnosno 23. 06. kažu da je bio vrhunski!!! A nisam bio, jer prognoza je bila "padati će sjekire"!

  • Cipelcug 22.06.2019.

    Odličan koncert.

Komentiraj...
Vidi sve komentare