To je to što me zanima!

Kolege se više ne ljute: Veliko pomirenje s Mirom Furlan

Neki njezini kolege danas kažu kako je dobro da glumci mijenjaju teatre. Drugi pak sliježu ramenima i dodaju 'zašto ne bi radila kad riječki ansambl želi i pristaje raditi s njom'
Vidi originalni članak

Hrvatsko glumište više nije ljuto na Miru Furlan (60). Na njezin ulazak u angažman riječkog HNK sad gledaju blagonaklono. Potpisala je ugovor na dvije godine a vodstvo riječkog HNK kaže da osim 'Kasandre', čija je premijera u utorak, planiraju još predstava s Mirom Furlan.

- Sretna sam što sam pozvana i nemam riječi kojima bih pohvalila glumce s kojima surađujem, njihovu posvećenost i inteligenciju. Kazalište mi je uvijek predstavljalo izazov jer je u njemu, za razliku od filma, gdje postoji mogućnost ponavljanja scena, puno teže raditi. Baš zato mi to treba, da vidim mogu li to još - rekla je Furlan.

Hrvatsko glumište joj je dugo zamjeralo što je uoči rata 90-ih otišla u Beograd mada je još od 1986. sa suprugom Goranom Gajićem živjela na relaciji Zagreb - Beograd. Smatrali su da se svrstala na drugu stranu. Potom je Mira sa suprugom i sinom Markom (19) odselila u Ameriku. Tamo se proslavila ulogama u serijama 'Babylon 5' i 'Izgubljeni'.

Glumici su 1992. oduzeli stan u Zagrebu kojeg je naslijedila od svoje bake, da bi joj ga 2010. vratili. Tri godine kasnije primili su je u Hrvatsko društvo dramskih umjetnika. Bila je 1000. član strukovnog udruženja.

Neki njezini kolege danas kažu kako je dobro da glumci mijenjaju teatre. Drugi pak sliježu ramenima i dodaju 'zašto ne bi radila kad riječki ansambl želi i pristaje raditi s njom'. Furlan je zahvalila riječkom intendantu Oliveru Frljiću (39) i svojem novom ansamblu. Rekla je da je jako sretna što je s njima u ekipi.

- U Rijeku sam se zaljubila, istražila sve konobe, prošetala nekoliko puta predivnim Lungo Marem. Oduševljena sam srdačnošću ljudi, ljubavi i međusobnom uvažavanju te morem koje nas sve spaja - kaže glumica.

Dodala je da joj je scena uvijek bila osnažujuća pa se raduje da joj se pružila ovakva prilika.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • volim hrvatsku 14.03.2016.

    Čim je na proračunu, odmah više nije ugrožena u Hrvatskoj, interesantno!

  • UNPROFOR 14.03.2016.

    Da ne bi možda vas pitala gdje že živjeti i kamo će seliti ! U stvari Hrvatska je njena domovina , za razliku od Bosanđerosa , koji se i ovdje izdaju za Hrvate !

  • Mthesecond 13.03.2016.

    Mira Furlan rođena u Zagrebu 7. rujna 1955 (majka židovka i otac hrvatsko slovenskog podrijetla za one bisere koji vole gledati te stavke) Nisam znao da je Zagrebčanka,al znao sam da je naša glumica,pamtim je iz mnogih filmova i serija ( bila je seks simbol jedno vrijeme,ta slika iz Horvatovog izbora govori više od riječi :)) I onda dođe neki seljober,lik iz neke vuko*ebine u Hrvatsku (il se javi neki naš ˝indijanac˝) i krene nju prozivati da je ova il ona,da nije naša...Strašno...Ista stvar i s Rijekom...Čudnih pojava na sve strane kod nas,a netko Rijeku izdvaja kao loš primjer po ovom il onom...I tamo se sigurno nakupilo svega,al ja sam Rijeku uvijek gledao kao jedan normalan,uljuđen grad,grad s nekom posebnom vibrom i istim takvim svijetom,grad s dušom otvoren za sve,otvoren prema svima..U stranu politika,političari,kazališta i likovi ove i one vrste zbog kojih taj grad možda gubi svoj identitet...Ja gledam samo onu pozitivnu stranu i meni će Rijeka uvijek biti jedno od top mjesta,top gradova kod nas....I ovi koji spominju Rijeku u nekom negativnom kontekstu dosta je samo da se osvrnu oko sebe (il da pojedini pogledaju sebe) pa da vide kako stvari stoje,dal sve štima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare