To je to što me zanima!

Kolege: Svi su ga voljeli, bio je pun energije i života

Prijatelji i kolege šokirani su i prepuni pitanja zbog smrti voljenog kolege. Mnogi o Božidaru govore kao o čovjeku koji je uvijek uveseljavao druge...
Vidi originalni članak

ŽARKO RADIĆ:
- Pitao sam se kako je to moguće. Još tražim odgovore zašto i kako se to dogodilo. Uvijek je uveseljavao društvo - rekao je Žarko i dodao kako su svi s njim voljeli raditi jer je bio jako odgovoran glumac.

IVICA VIDOVIĆ:
- Totalno sam zatečen, nisam znao za tu strašnu tragediju dok me niste obavijestili. Iskreno, ne mogu vjerovati. Stvarno sam u šoku - rekao je Ivica Vidović.

DUŠKO GOJIĆ:
- Jako smo bili vezani. Bilo smo sjajni prijatelji, ne samo na poslu, nego smo se i često privatno družili. Pamtit ćemo ga kao veselu osobu sklonu šali i zafrkanciji. Uvijek je bio pun energije i života. Jednostavno ne mogu vjerovati da ga više nema - rekao je Duško koji je s Božidarom je glumio u 'Uroti' i 'Dobrim namjerama', a nekoliko desetljeća zajedno su radili u HNK..

NIKŠA KUŠELJ:
- U šoku sam. Bili smo jako bliski. Bio je divan i poseban čovjek. Obožavao sam s njim dugo razgovarati i zezati se. Izgledao je malo čudno, ali bio je srčani čovjek kojeg su vodili osjećaji. Jako mi je žao zbog njegove smrti - rekao je Nikša.

ZIJAD GRAČIĆ:
- Pretragično. Božo je bio genije, čisti genije. Ne mogu vjerovati da ga nema. Putovi su nam se često susretali i moram priznati da sam uživao raditi s njim. On je uvijek radio za tri glumca. Nikad mu nije bilo teško raditi i posvetiti se poslu. Glumio je, pisao scenarije, režirao i sve je to radio jako kvalitetno - rekao je Zijad, koji je s Oreškovićem glumio u desetak serija od osamostaljenja Hrvatske.

ZRINKO OGRESTA:
- Ovih dana intenzivno sam mislio na njega jer pišem scenarij za film, a njega sam zamišljao kao jedini mogući izbor za glavni lik - rekao je potreseni redatelj Zrinko Ogresta.

ANA BEGIĆ:
- Uz Vanju Dracha, gostovanje Božidara Oreškovića u "Bibinom svijetu" uvijek ću pamtiti. Bio je veliki, genijalni glumac koji je uživao u poslu. Ne mogu vjerovati da ga više nema - kazala je potresena Ana Begić.

LJUBOMIR KEREKEŠ:
- Vijest o Božinoj tragičnoj smrti neopisivi je šok za mene. Nedavno je gostovao u drugoj sezoni “Mamutice” i bio je kao i obično vedar, radišan, sjajno raspoložen. Sjajan glumac i osoba koja nas je uvijek nasmijavala - ispričao je  utučeni Ljubomir Kerekeš.

MINISTAR KULTURE BOŽO BIŠKUPIĆ:
- Ražalošćen iznenadnom tragičnom smrću istaknutog hrvatskog dramskog umjetnika gospodina Božidara Oreškovića, upućujem u ime Ministarstva kulture i u osobno ime izraze duboke sućuti. Na kraju životnog i stvaralačkog puta Božidara Oreškovića, ostaje nam u sjećanju zadržati njegove iznimne uloge, kojima je kao i svojom osobnošću, dao osobit pečat hrvatskom glumištu i velik doprinos hrvatskoj kulturi u cjelini - stoji u službenoj izjavi ministra kulture.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare