Obavijesti

Show

Komentari 0

Kolege: Svi su ga voljeli, bio je pun energije i života

Kolege: Svi su ga voljeli, bio je pun energije i života
8

Prijatelji i kolege šokirani su i prepuni pitanja zbog smrti voljenog kolege. Mnogi o Božidaru govore kao o čovjeku koji je uvijek uveseljavao druge...

VIDEO

ŽARKO RADIĆ:
- Pitao sam se kako je to moguće. Još tražim odgovore zašto i kako se to dogodilo. Uvijek je uveseljavao društvo - rekao je Žarko i dodao kako su svi s njim voljeli raditi jer je bio jako odgovoran glumac.

IVICA VIDOVIĆ:
- Totalno sam zatečen, nisam znao za tu strašnu tragediju dok me niste obavijestili. Iskreno, ne mogu vjerovati. Stvarno sam u šoku - rekao je Ivica Vidović.

DUŠKO GOJIĆ:
- Jako smo bili vezani. Bilo smo sjajni prijatelji, ne samo na poslu, nego smo se i često privatno družili. Pamtit ćemo ga kao veselu osobu sklonu šali i zafrkanciji. Uvijek je bio pun energije i života. Jednostavno ne mogu vjerovati da ga više nema - rekao je Duško koji je s Božidarom je glumio u 'Uroti' i 'Dobrim namjerama', a nekoliko desetljeća zajedno su radili u HNK..

NIKŠA KUŠELJ:
- U šoku sam. Bili smo jako bliski. Bio je divan i poseban čovjek. Obožavao sam s njim dugo razgovarati i zezati se. Izgledao je malo čudno, ali bio je srčani čovjek kojeg su vodili osjećaji. Jako mi je žao zbog njegove smrti - rekao je Nikša.

ZIJAD GRAČIĆ:
- Pretragično. Božo je bio genije, čisti genije. Ne mogu vjerovati da ga nema. Putovi su nam se često susretali i moram priznati da sam uživao raditi s njim. On je uvijek radio za tri glumca. Nikad mu nije bilo teško raditi i posvetiti se poslu. Glumio je, pisao scenarije, režirao i sve je to radio jako kvalitetno - rekao je Zijad, koji je s Oreškovićem glumio u desetak serija od osamostaljenja Hrvatske.

ZRINKO OGRESTA:
- Ovih dana intenzivno sam mislio na njega jer pišem scenarij za film, a njega sam zamišljao kao jedini mogući izbor za glavni lik - rekao je potreseni redatelj Zrinko Ogresta.

ANA BEGIĆ:
- Uz Vanju Dracha, gostovanje Božidara Oreškovića u "Bibinom svijetu" uvijek ću pamtiti. Bio je veliki, genijalni glumac koji je uživao u poslu. Ne mogu vjerovati da ga više nema - kazala je potresena Ana Begić.

LJUBOMIR KEREKEŠ:
- Vijest o Božinoj tragičnoj smrti neopisivi je šok za mene. Nedavno je gostovao u drugoj sezoni “Mamutice” i bio je kao i obično vedar, radišan, sjajno raspoložen. Sjajan glumac i osoba koja nas je uvijek nasmijavala - ispričao je  utučeni Ljubomir Kerekeš.

MINISTAR KULTURE BOŽO BIŠKUPIĆ:
- Ražalošćen iznenadnom tragičnom smrću istaknutog hrvatskog dramskog umjetnika gospodina Božidara Oreškovića, upućujem u ime Ministarstva kulture i u osobno ime izraze duboke sućuti. Na kraju životnog i stvaralačkog puta Božidara Oreškovića, ostaje nam u sjećanju zadržati njegove iznimne uloge, kojima je kao i svojom osobnošću, dao osobit pečat hrvatskom glumištu i velik doprinos hrvatskoj kulturi u cjelini - stoji u službenoj izjavi ministra kulture.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu