To je to što me zanima!

Korona party: Halida je društvo ponijelo, zabavljali su se i pili

Bešlić nakon druženja kod poznatog liječnika ništa nije htio reći. Netko je prijavio buku i došla je policija pa je fešta bila okončana. Svi nazočni su popisani i bit će kažnjeni
Vidi originalni članak

Ne znam što reći, doista. Halid je bio najdiscipliraniji od svih. Ne znam što se dogodilo, zašto je sudjelovao u tome, rekao je blizak prijatelj Halida Bešlića (66). Insistira na anonimnosti, a i Halidov menadžer Nedim Srnja odbija bilo što komentirati. Pojasnio je to riječima „da je to Halidova privatna stvar“.

Miljenik regije isključio je jučer telefon. Zakon šutnje nadvio se nad sve aktere korona partyja u Sarajevu koji je preksinoć uznemirio cijelu regiju. Mobiteli redom isključeni, izjave ni za lijek. Čak ni njihovi bliski prijatelji ne javljaju se na telefon.
Usprkos zabrani okupljanja i mjerama socijalne distance od najmanje dva metra, u sarajevskom restoranu Golf Klub slavio se rođendan poznatog liječnika. Zvijezda večeri svakako je bio Halid Bešlić.

Pjevač je do tog partyja bio primjer poštivanja svih mjera stožera. Iz stana je izašao samo na terasu na krovu, prošetao okolicom pazeći da nitko nije u blizini. I tako čitav mjesec. Sve do prekjučer. 

- Valjda više nije mogao izdržati. Halid je čovjek od društva, koliko god je bio discipliniran, očito mu je nedostajalo druženje. Možda je i mislio ostati kratko, ali društvo ga je ponijelo - kaže jedan bosanski menadžer koji također želi ostati anoniman. Ekipa od 16 ljudi snimljena je kako sjede jedan do drugog, unatoč propisanoj distanci od dva metra. Raspašoj je nastao kad je Slađana Mandić zapjevala Halidovu „Malo je malo dana“.

Pjevačica iz emisije "Zvezde Granda" snimku je stavila i na društvene mreže ali ju je vrlo brzo maknula. Ispred svih njih hrpa čaša i boca. Pjevao je i Šerif Konjević. Zvijezda narodne glazbe bosanskim je medijima kratko rekao da na partyju nije pio alkohol jer je mjesec ramazana. Nama se pak na njegov broj javio muškarac koji tvrdi da nije Šerif. Ali je ipak komentirao:

- Sve je to prenapuhano. Šerif se tamo nije zadržao ni deset minuta. Došao je prijatelju čestitati rođendan. Dao mu je poklon i otišao - tvrdi muškarac.  

Na snimci se vidi da je Šerif itekako zapjevao, baš kao i Hari Varešanović, koji je također isključio mobitel. Korona party otkriven je nakon što je policiji, oko 22 sata, netko prijavio buku na privatnoj zabavi. Nekoliko policijskih patrola je odmah došlo. Zapisali su sve prisutne, medijima rekli da će svi biti kažnjeni i u 22.45 lokal je zatvoren. Društvene mreže preplavile su fotografije s korona partyja, a ljutiti fanovi su pjevačima ostavljali poruke poput „Hoće li biti aftera?“ ili „Skromno ramazansko druženje u krugu obitelji“. 

POGLEDAJTE VIDEO O KOTIGINOJ PODRŠCI: 
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Nisdex 15.07.2020.

    a sta sa zrćem i slično XD

  • 06.05.2020.

    Uopšte niste adekvatno prenijeli vijest. Rođendan u golf klubu u Sarajevu slavio je doktor, hirurg Jusuf Šabanović (šef klinike za abdominalnu hirurgiju), a od zvanica koji su slavili i tu bili bio je između ostalog i Nihad Fejzić, član naučnog tima za praćenje i analizu situacije izazvane COVID-om 19 i Staša Košarac ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine i estradne ličnosti poput Halida Bešlića, Šerifa Konjevića, Hari Mata Harija, Semir Cerić Koke je tu bio, kao i Suzana Mandić koja je istovremeno objavljivala na Instagram i slavlje. Jusuf i Nihad su smijenjeni, očekuje se smjena i Staše Košarca, a svi ostali su novčano kažnjeni i odgovaraće u skladu sa zakonom. U BIH su u toku zabrane rada ugostiteljskih objekata, zabrane okupljanja vise od tri lica, obavezno nosenje zastitne opreme i drzanje socijalne distance, u dijelu RS-a jos uvijek je aktuelan policijski cas i zabrana kretanja izvan mjesta prebivalista i dok se gradjani pridrzavaju svih mjera, ekonomija trpi, ovi koji pozivaju na savjest i medijski se esponiraju i kojima je i posao da budu savjesni, bahanalisu se i naravno da je narod ljut i da te iste osobe ne mogu da povrate povjerenje u iste i da su samim tim izgubili i integritet I simpatije koji su uzivali od naroda. Obratite paznju kada prenosite vijesti iz regiona da i mi iz susjednih zemalja nismo tako daleko da ne mozemo prepoznati vijest koja nije dovoljno istrazena.

  • MRI 06.05.2020.

    Neka su,živjeli 🥂👌🙂

Komentiraj...
Vidi sve komentare