To je to što me zanima!

'Kralj sevdaha' Damir Imamović predstavlja novi album u petak u zagrebačkom Kerempuhu

Magazin Guardian proglasio ga je albumom mjeseca, a u Kerempuhu će predstaviti svoj tradicionalni, prepoznatljivi zvuk
Vidi originalni članak

Damir Imamović, popularni 'kralj sevdaha'  promovira svoj album 'The World and All That It Holds' u petak, 29. rujna, u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency. 

Neprepoznatljiv 'Princ sevdaha' Božo Vrećo na početku karijere: Nije imao bradu, ali ni dugačku kosu...

Imamović je bosansko-hercegovački glazbenik, pjevač, kompozitor i interpretator tradicionalne bosanske sevdalinke. U Kerempuhu će nastupiti sa svojim bendom u sastavu: Nenad Kovačić (udaraljke), Ivana Đurić (violina) i Ivan Mihajlović (bas). O kvaliteti najnovijeg izdanja najbolje govori to što ga je britanski Guardian proglasio albumom mjeseca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Imamovic (@damirimamovich)

Odrastajući u porodici sevdalinskih bardova (Zaim Imamović djed, Nedžad otac), Damir Imamović je rano upoznao svijet tradicionalne glazbe. Na svoj vlastiti sevdalinski put krenuo je početkom 2000-ih, ponukan poznanstvom s Farah Tahirbegović, pjevačicom benda Dertum. 

Prvi album snimio je 2006., nakon čega je uslijedila serija nastupa u BiH i regiji, a kasnije i diljem Europe, do Kine, SAD-a i Indije. Surađivao je s brojnim cijenjenim glazbenicima. a ove godine je u suradnji s bosansko-američkim književnikom Aleksandrom Hemonom za proslavljeni 'Smithsonian Folkways' izdao album 'The World and All That it Holds'. 

FILMMUSICORKESTAR Prvi put u Lisinskom 'Sevdah na filmu i oko njega': 'Nastupamo u punom sastavu, bit će i gosti'

Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, između ostalih i 'Najbolji umjetnik Europe' na dodjeli Svjetskih glazbenih nagrada za 2021. u organizaciji britanskog glazbenog magazina 'Songlines'.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare