To je to što me zanima!

Kraljica Camilla izgubit će svoju titulu ako Charles umre: Evo što će postati ako nadživi supruga

Nakon Charlesa, prijestolje bi trebao naslijediti princ William, a u tom bi slučaju Camilla izgubila titulu kraljice jer nije majka novog kralja
Vidi originalni članak

Prije nekoliko tjedana, u Londonu su okrunjeni kralj Charles III. (74) i njegova supruga, kraljica Camilla Parker Bowles (75). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon Charlesa, prijestolje bi trebao naslijediti princ William, a u tom bi slučaju Camilla izgubila titulu kraljice jer nije majka kralja.

 Camilla bi pak dobila titulu 'Queen Dowager', odnosno titulu kraljice udovice.

ZABRANJENA LJUBAV Elizabeta II. sinu Charlesu nije došla na svadbu, s omraženom mladom pričala je 52 sekunde

Sve udovice kraljeva imale su status kraljice udovice, ali budući da je većina njih bila majka kralja koji je prijestolje dobio nakon smrti oca, titula se nije koristila još od 19. stoljeća i kraljice Adelaide od Saxe-Meiningena, koja je bila udovica Williama IV

Inače, krunidba kralja Charlesa održala se 6. svibnja. Krunidba se mogla pratiti uživo iz svih krajeva svijeta, a započela je velikom kraljevskom procesijom koja je krenula ispred Buckinghamske palače. Charles i Camilla kroz ulice Londona putovali su kočijom koja je prvenstveno bila napravljena za dijamantni jubilej kraljice Elizabete II.

O DJETINJSTVU Kralj Charles III. odrastao je bez zagrljaja, a otac ga je stalno omalovažavao i kritizirao

Ceremonija se održala u Westminsterskoj opatiji, a trajala je oko dva sata. Prisustvovalo je 2000 uzvanika. Nakon krunidbe su se vratili u palaču gdje su s balkona pozdravili mnogobrojne obožavatelje i stanovnike.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • hromcan73 01.06.2023.

    Ma boli me ona stvar što bude kamila-deva......

  • NU 31.05.2023.

    Stara baba?

  • domačapuca 31.05.2023.

    ..jako važno znati...baš vam fala za članak..

Komentiraj...
Vidi sve komentare