To je to što me zanima!

'Kraljica' je plaćena manje od princa: 'On je bio popularniji'

Claire Foy, koja je utjelovila kraljicu Elizabetu II u seriji 'Kruna' osvojila je Zlatni globus i dvije nagrade Udruge filmskih glumaca, dok Matt Smith, koji glumi princa Filipa
Vidi originalni članak

U najnovijem primjeru razlike u plaći u zabavnoj industriji, holivudski časopis Variety izvješćuje u utorak kako su producenti 'Krune' Andy Harries i Suzanne Mackie rekli na konferenciji za tisak u Jeruzalemu da je Smith, koji je glumio mladog princa Philipa, bio plaćen više od Foy za prve dvije sezone serije.

Claire Foy (33) osvojila je Zlatni globus i dvije nagrade Udruge filmskih glumaca za iznijansiran portret britanske vladarice pedesetih i šezdesetih godina. Matt Smith (35) nije bio podjednako nagrađivan.

Razlika u plaći, produkcija opravdava činjenicom da je Smith došao u seriju nakon što je šest godina glumio doktora u 'Dr. Who', jednoj od najpopularnijih serija. Nisu iznijeli detalje o razlici u plaći.

Producenti su rekli da će tu razliku ispraviti u budućnosti, izvješćuje Variety.

- Nitko neće biti bolje plaćen od kraljice - rekla je Mackie.

Foy, međutim, neće nastaviti u ulozi kraljice Elizabete. Britanska glumica Olivia Colman ('Broadchurch') preuzet će ulogu starije vladarice jer se  treća sezona serije premješta u sedamdesete. Princa Philipa također će glumiti drugi glumac.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare