To je to što me zanima!

Krenula emisija u kojoj nitko ne smije biti mlađi od 65 godina: 'Važno je zadržati znatiželju'

Emisija traje pola sata, a gosti će, kako kažu, biti šarmantni umirovljenici koji su u dobroj formi. Poznati su i voditeljski parovi
Vidi originalni članak

U ponedjeljak u 10.20 sati na Prvom programu Hrvatske televizije, odmah nakon završetka popularnog 'Dobrog jutra', startala je prva epizoda nove emisije 'Zlatna liga', koju radi 'zlatna generacija' legendarnih HRT-ovih voditelja: Mirjana Rakić, Božo Sušec, Vladimir Rončević, Ivana Prohić, Drago Celizić, Ksenija Erker i najmlađa među njima, Ljiljana Saucha.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ovo bi trebalo biti drugačije, zanimljivo i dobro - rekao je Božo Sušec u najavi.

ZA PUBLIKU 'ZLATNE DOBI' Od utorka na HTV 1 kreće nova zabavna emisija 'Zlatna liga'

- U goste nam dolaze samo prvoligaši, i to poznati, zlatni prvoligaši - nadovezao se Celizić.

Emisija traje pola sata, a gosti će, kako kažu, biti šarmantni umirovljenici koji su u dobroj formi. 

 - Uz njih ćete se sjetiti prošlih godina, koje su, ruku na srce, bile ljepše jer smo i mi bili mlađi - rekla je najmlađa među njima Ljiljana Saucha.

U prvoj emisiji voditelji su postavljali pitanja jedni drugima, a ubuduće će emisiju voditi po dva voditelja. Većina njih je dosta aktivna u umirovljeničkim danima.

- Prije 12 godina sam s HTV otišao u prijevremenu mirovinu - kaže Božo, koji sad radi na komercijalnoj televiziji.

- Radim posao koji me veseli, koji mi nije tlaka, koji je izazovan. Još uvijek ne osjećam dosadu - dodao je pa nabrojao tri razloga za odlazak u potpunu mirovinu, a to su: Napor, zdravlje i nezadovoljstvo poslodavca njegovim radom.

- Družite se s ljudima s kojima se volite družiti, i na koje ćete se naljutiti. Nitko drugi nas neće pokrenuti, ako se sami ne pokrenemo - rekla je Mirjana Rakić, koja je također aktivna u mirovini.

- Važno je zadržati znatiželju - rekla je Ksenija Erker, koja vodi emisiju na Radio Sljemenu, a njezine kolege je zanimalo otkud nadimak 'Mama Corleone'.

- Pokojna glumica Vera Zima mi je dala taj nadimak, jer se naljutila na mene - otkrila je Erker. 

Drago u mirovini najčešće čuva unuke, a na pitanje je li mu nedostaje 'Dobro jutro, Hrvatska', odgoovara: Fali mi, imam osjećaj kao da sam na slobodnim danima. 

U SESVETAMA TV voditeljica osumnjičena za lažnu covid potvrdu došla na event, pozirala s Rogoznicom

- Prvi gosti su sjajni glumci Nada Abrus i Otokar Levaj  - najavio je Vladimir Rončević, koji je bio urednik Dnevnika i Informativnog programa na HRT-u.

Drago ga je upitao koje mu je najdraže zanimanje bilo.

- Najdraže mi je bilo pivo -  našalio se Rončević, ali na kraju je priznao da mu je 'Dnevnik' najdraža emisija koju je radio.

Drago ga je potom upitao za tucanje kamena.

- Da. Tucam. Klesanje kamena mi je hobi. Pobjegli smo iz grada u Donju Kladu, mogao sam birati tucati kamen tamo ili na Golom otoku - otkrio je Rončević, kome je partnerica u emisiji Ivana Prohić.

Saucha se, kako kaže, preporodila u mirovni.

- Smjenu sam završila u četvrtak, a u petak mi je rečeno da za mene više nema mjesta, jer traže nova mlada lica. U prijelaznom razdoblju za žene imala sam dovoljno radnog staža, otišla sam u mirovinu i preporodila sam se - kaže Ljiljana Saucha, koja će s Božom voditi emisiju. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • livija i ja 04.10.2022.

    HRT pristojbu treba ukinuti pod hitno -zašto gurate ove bogate penzionere dajte uzmite one koji imaju malu mirovinu a radili su 41 godinu na normi po kiši i snijegu -inače za pretplatu ne nudite ništa i još puštate reklame.

  • Cherylin 04.10.2022.

    Bravo penzići,nek ste vi nama živi i zdravi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare