To je to što me zanima!

'Kuhaš kao Talijan iz pizzerije na rubu periferije Frankfurta'

Ova se kuhinja pokazala kao odskočna daska za mnoge profesionalne karijere. Mislite o tome da vaša budućnost bude u kuhinji, poručio je Andrej kandidatima
Vidi originalni članak

Jesu li natjecatelji ono najgore ostavili iza sebe, vidjet ćemo u trećoj epizodi te prvim okršajima 16 najboljih kuhara amatera. Dino je slikovito opisao da se prvi mačići bacaju u vodu, te dodao kako se nada da su to kandidati MasterChefa riješili još u hangaru. 

- Ova se naša kuhinja pokazala kao odskočna daska za mnoge profesionalne karijere. Mislite o tome da vaša budućnost bude u kuhinji, a vjerujem da ste zato i ovdje - poručio je Andrej kandidatima prije prvog kuhanja u MasterChef kuhinji.

Prvi zadatak će im biti predstaviti se jelom, a to jelo morat će reflektirati njihovu osobnost, sposobnost i kulinarsku vještinu. Andrej ih je zamolio da kuhaju tako da dokažu žiriju da je njihovo mjesto ovdje, da se oslobode svih strahova koje su do sada imali, te da kuhaju bolje nego što su kuhali ikad do sad.

- Idem na nešto tradicionalno što opisuje moje odrastanje, ali isto tako kako se ja razvijam kao osoba tako se i to jelo mog djetinjstva razvilo, tako da ću pokušati ga malo dignuti na višu razinu - objasnio je Valerio Baranović jelo s kojim će se predstaviti žiriju.

Dok će neki kandidati smatrati da se najbolje mogu prikazati kroz slana jela, par kandidata će se potpisati slasticama. 

Jesu li kandidati shvatili zadatak koji se od njih traži te jesu li bili uspješni u tome, kome je Radovan rekao da je njegovo jelo 'svetogrđe' i 'uništavanje ribe', a čije je jelo 'kič' i 'bezobrazluk', saznat ćemo već ovog petka. 

Dino će jednom natjecatelju reći da je skuhao jelo kao "Talijan s pizzerijom na rubu grada Frankufurta koji kuha samo da nešto skuha".

Idi na 24sata

Komentari 38

  • mali miki 27.03.2015.

    Meni je puno bolja emisija 3,2,1 kuhaj. Baš emisija za razbibrigu i za naučiti po koju sitnicu. Sviđa mi se što se pripremaju domaća jela i novija jela. Šteta je zaboraviti sva ona fina domaća jela koja su pripremale naše bake na starim šporetima na drva, kada se ručak kuhao od jutra do podneva, ali ti mirisi tako pripremljene hrane se ne mogu zaboraviti. Moja pokojna baka je ustajala rano, prije jutarnje mise u nedjelju zamijesila dizani kolač, kad se vratila s mise, to dizano tijesto je već tako naraslo da je išlo van iz posude u kojoj je stajalo. To nam je kao djeci bilo baš fora. Mislim da bi trebalo malo više poštovanja prema tim starijim generacijama i prefinim jelima. Ne volim vidjet ni u jednom showu kad je netko od žirija bahat, jer mi to odmah pokvari cijelu atmosferu. Mogu se složiti da je to show, da netko bolje kuha, netko slabije, ali ne volim ponižavanje. Treba znati pripremiti ta stara fina jela koja su pripremale naše bake: močjak, trgance, knedline sa pekmezom, šulenku na mlijeku, temfanje sa domaćim slivama i sl. A da ne spominjem sve one delicije koje su se pripremale i još se pripremaju na selu: a tu su domaći klobasi, sušeni špek, šunka, suho meso iz lodrice (tiblice). Njam..

  • lukica25 26.03.2015.

    3 2 1 kuhaj 10 puta bolje, ovo je bilo dobro prve 2 sezone a onda nakon onog u finalu sa 2 pobjednika i onog celebrity gluposti više to nevalja, 3 2 1 kuhaj je baš opuštajuče, žiri dobar i kandidati ok iako na početku su mi se čini ko da nitko nema pojma o kuhanju ipak su se neki počeli isticat odmah a lošiji već ispali, kuhaju fina jela, nešto malo modernije nešto domače itd. a ovaj masterchef kako je tu netko već rekao, obično prese****nje, i to sa samim namirnicama, tim raznim kerefekima a na kraju se na tanjuru donese na nemaš kaj 3 puta stavit u usta, žiri sa onim dinom očaj.......................ma srozali su se jako a i cijela ta atmosfera, strka zbrka jurnjava mi isto ide na živce, žele napravit akcijski film od običnog kuhanja a i bezveze način ocijenjivanja...........

  • ajes ume 26.03.2015.

    E to je show, prvo snime pobjedničke emisije sa svim sudionicima, onda se igraju s kuhačama, i na kraju pobijedi onaj koji pristane na najmanji iznos :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare