To je to što me zanima!

Kupio je kultnu knjigu za manje od jedne funte, preminuo je, a ona je prodana za bogatstvo

Samo je 300 primjeraka ove knjige poslano u knjižnice, a vlasnik ju je kupio za 30 penija. Nakon njegove smrti mislili su da je izgubljenja, a onda je pronađena i prodana za ogroman novac
Vidi originalni članak

Kako godine prolaze, tako knjige o najpoznatijem čarobnjaku svih vremena dosežu sve veću vrijednost. Jedan rijedak primjerak prve knjige ovog serijala kupljen je za samo 30 penija, a prodan je na aukciji u engleskom gradu Lichfieldu za 10.500 funti (oko 12.250 eura), prenosi u utorak BBC.

FILM KOJI GA JE PROSLAVIO Snima se novi Harry Potter, ali vjerojatno bez Daniela: 'Priča kreće iznova, ne tražim ulogu'

Ova knjiga 'Harry Potter i Kamen mudraca' jedna je od 500 primjeraka u tom izdanju, a kupio ju kolekcionar iz Staffordshirea koji je umro ove godine. Knjiga je bila pospremljena tijekom selidbe i njegova sestra rekla je da su mislili da je zagubljena.

Knjigu je putem interneta kupio kupac iz Los Angelesa.

PRIČA O 'POTTEROMANIJI' Bajka J.K. Rowling započela je prije 26 godina i još traje: Harry Potter je osvojio srca čitatelja

- Apsolutno smo oduševljeni ovim rezultatom. - rekao je predstavnik aukcijske kuće iz Lichfielda, Richard Winterton.

Knjiga, izdana 1997., jedna je od 300 poslanih knjižnicama, a od Knjižnice Wolverhamptona kupio ju je čovjek koji je živio u Burntwoodu.

Vlasnik je iznenada umro u dobi od 55 godina, a knjiga je pronađena kada je ekipa Aukcijske kuće Richard Winterton pretražila njegove stvari.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare