To je to što me zanima!

Tijekom nastupa plesači Lada su smršavjeli čak tri kilograma

Ravnatelj Lada rekao je da su koncertom dokazali da se narodni plesovi i pjesme mogu pretočiti u istinski spektakl. Uz ljubitelje kulture, među publikom je bila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović
Vidi originalni članak

Ansambl Lado je sinoć priredio koncertni spektakl ‘Čuvajmo naše blago’ u zagrebačkoj Areni i dobio ovacije publike.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ponosni smo i presretni što se publici svidio program - kaže Krešimir Dabo, ravnatelj Lada. Dodaje kako su koncertom dokazali da se narodni plesovi i pjesme mogu pretočiti u istinski spektakl.

- Publika nas je nosila. Pljeskali su nam i njihovo oduševljenje motiviralo nas je da na sceni damo sve od sebe - rekao je voditelj ansambla Alen Šušković.

Program je trajao dva i pol sata, a plesači su se već navikli na velike vrućine jer svakodnevno treniraju. Od ove godine, u kojoj slave 68. rođendan, dobili su i fizioterapeuta jer su zbog napora zaredale ozljede, pa nakon nastupa plesači imaju i vježbe opuštanja i istezanja.

- Kad siđemo s bine, svatko od nas bude lakši za tri kilograma, kao nakon boks-meča, ali kad je dobra atmosfera kao sinoć, onda ništa nije nimalo teško - kaže voditelj. Tijekom nastupa u Areni, pred oko 10.000 ljudi, izveli su 18 novih koreografija, a tako će raditi i ubuduće jer će svake godine pripremiti sasvim novi program.

- To je jako teško i zahtjevno, ali jedino tako možemo pratiti svjetske trendove i biti atraktivniji mlađoj publici - smatra Alen, koji kaže da im nedostaje barem deset plesača.

Uz brojne ljubitelje kulture, među publikom je bila predsjednica i pokroviteljica programa Kolinda Grabar Kitarović.

U folklornoj čaroliji uživali su i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te bivši predsjednik Ivo Josipović.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Zmar116 04.06.2017.

    Lado je najbolje što Hrvatska ima,i ne samo Hrvatska...To je svjetski folklorni vrh.....Ovaj istarski ples je čudo neviđeno...To nitko na svijetu nema ni približno nešto tako...A na kraju ples sa lampama je nešto najljepše što sam ikad vidio ..Čista magija...Vrijedi svakog uloženog novčića i sa ponosom nas mogu,kao narod i kao državu, predstavljati u svakom dijelu svijeta...Ovu folklornu raznolikost koju imaju Hrvati teško da ima itko više u svijetu...Sami izvođaći u isto vrijeme moraju jako dobro plesati izuzetno zahtjevne plesove i kola,a tako i pjevati ista...Moraš imati super glas, još bolju kondiciju te savršenu kordinaciju pokreta za takvo što....Kapa dolje....

  • OrcaPerestrojka 04.06.2017.

    Taj Lado košta ko Sv. Petra kajgana ! Kao puno ljudi ide na predstave, a ja nikog ne znam tko je išao. Mislim da nema ispaltivosti, a ide na trošak poreznih obveznika.

  • ćeprolje 04.06.2017.

    Čestitke LADO

Komentiraj...
Vidi sve komentare