To je to što me zanima!

Lana i Hrvoje pobjednici su ovotjednog testa kreativnosti

Lanina pačja prsa su proglašena najbolje pečenima, a Hrvoje je od strogog trojca dobio sve pohvale. Iako je već njezino jelo, kao i Hrvojevo odnijelo pobjede
Vidi originalni članak

Pobjednici ovotjednog Testa kreativnosti su Lana i Hrvoje. Lanina 'Pačja prsa na pjeni od buče' i Hrvojev 'Slatko pikantni tikvikaš' oduševili su žiri. Lanina pačja prsa su proglašena najbolje pečenima, a Hrvoje je od strogog trojca dobio sve pohvale. Iako je već njezino jelo, kao i Hrvojevo odnijelo pobjede, Lani je uspjeh u ovotjednom Testu kreativnosti značio stvarno puno: 'Za mene to znači jako puno – ne bojim se toliko stres testa nego koliki je taj osjećaj pobjede i nagrade'.

Čini se kako je upravo buča bila pravi pogodak za sve kandidate. 

- Leone, od sada ti biraš glavne namirnice. Cijeli izazov je bio jako uspješan. Sva jela su danas bila poprilično uspješna i jako ukusna! - pohvalila je kandidate Ana. Žiri se pak najviše iznenadio Andreinim rižotom. Unatoč predrasudama, komentari Andreinom 'Dobrizotom' su bili pozitivni: 

- Što ti se desilo danas, jako je lijepo, malo na granici preslanog - komentirala je Ana Andreino jelo. Dovoljno je reći kako je u odabiru najboljih kuharskih ostvarenja s bučom Barbieri uz Hrvoja, Lanu, Ivanu prozvao i Andreu. 

- Sam ne vjerujem da moram to reći! - osvrnuo se chef na prozivanje Andree, ne skrivajući iznenađenje njenim uspjehom. Ivanino jelo zanimljivog naziva 'KUM-KUR-KOR-GOR – BUČA' također je ušlo u finale Testa kreativnosti, a Radovan je zaključio kako je to: 'Apsolutno najbolja juha'. 

Još je jedan rižoto bio na ocjenjivanju, a to je onaj Igorov naziva 'Rižoto s pečenom bundevom', koji je također dobio solidne komentare. Uspjehu s bučom sigurno je pridonio i glazbeni trenutak u kojem su Hrvoje i Ricardo na loncu i tikvi odbubnjali zarazne ritmove. 'Show must go on'.

- Mi se tako dobro znamo da možemo tri sata u komadu! - komentirali su poznati glazbenici. 

Dodatni zadatak bio je i dijeljenje pribora s ostalim kandidatima, što je inače praksa u svim profesionalnim kuhinjama. Znači sav pribor se morao iskoristiti, oprati i vratiti na mjesto. Dok su se ostali kandidati pograbili za kuhače, žlice, vilice i noževe, 

Ksenija Erker je došla posljednja i ostala bez njega. Njeno jelo imena 'Fahita s kremom od buće' dobilo je pozitivne komentare, ali za vrijeme same priprave ksenija je od Andreja dobila poprilično grub savjet: 

- To što ste buču skuhali u vodi, tu vam više ne može pomoći nitko! - Ksenija se kasnije osvrnula na njegov savjet i zaključila kako joj je mišljenje žirija ipak manje važno, od okusa njenog jela. Davidov tanjur s 'Pestom od paprike i pokondirane tikvice' uspio je zahvaljujući savjetu Ane, a to je da se gljive ne miješaju, jer onda puštaju vodu. 

Leon Lučev se odlučio na slatku verziju buče, a s obzirom da je zabunom umjesto pudinga od vanilije iz dućana uzeo onaj čokoladni, njegovo je jelo dobilo ime 'Čokoljubac'. Slatku verziju tikve radio je i Ricardo. 'Tačkrle od buče s pekmezom od šljive' bile su ukusne, no ipak su Ricardove glazbene majstorije na tikvi više razveselile žiri.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • HH 26.04.2016.

    Ljubav je u zraku

  • John Doe Jr. 26.04.2016.

    sigurno je hrvoja kuhati naučila zrinka cvitešić

  • kamen1983 26.04.2016.

    to lana volimo te tvoj fan team najbolja talk sow u povijesti televizije bolje cak od zarka potocnjaka i bucke kad bi svi ljudi na svijetu bas kao sva djeca......

Komentiraj...
Vidi sve komentare