To je to što me zanima!

Leonora Surian slavi 20 godina karijere uz premijeru 'A ritmo di Broadway' u riječkom HNK

HNK Ivana pl. Zajca krenuo je s novom sezonom predstava, a gledatelji će u subotu imati priliku gledati premijeru mjuzikl-priče 'A ritmo di Broadway (U ritmu Broadwaya)
Vidi originalni članak

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u subotu, 16. rujna gledatelji će imati priliku uživati u premijeri mjuzikl-priče 'A ritmo di Broadway (U ritmu Broadwaya)', kojom će prvakinja riječkoga kazališta Leonora Surian obilježiti 20. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

ZANIMLJIVA TEMATIKA Riječki HNK-a otvara sezonu s dokumentarnom predstavom 'Cure': Sve smo htjele pričati...

Tijekom večeri izvest će se glazbeni brojevi iz najpoznatijih mjuzikala, kao što su 'Evita', 'Poljubi me, Kato', 'Sunset Boulevard', 'Chicago', 'Cabaret',  'Alladin', 'Jadnici' i brojnih drugih, a Leonori Surian Popov pridružit će se gosti: glumac i njezin čest scenski partner Mirko Soldano, pjevačica Kim Verson, potom njezina braća Giorgio i Stefano Surian te kćeri Elena i Emily.

Kako ističe riječki HNK, Surian Popov jedna je od rijetkih umjetnica koje na ovim prostorima mogu iznijeti najzahtjevnije melodije najvećih svjetskih mjuzikala. Članica je Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a redovno glumi i u predstavama Hrvatske drame. Neke od svojih najzapaženijih uloga ostvarila je upravo u mjuziklima, od Nine Filipovne u mjuziklu 'Jalta Jalta' do Norme Desmond u 'Sunset Boulevardu', koja joj je donijela i Nagradu hrvatskog glumišta. 

Diplomirala je glumu na talijanskoj Nacionalnoj akademiji 'Silvio D'Amico' u Rimu, a potom se 2003. godine vratila u rodnu Rijeku i započela profesionalnu karijeru na pozornici riječkog HNK-a. Prvu ulogu ostvarila je kao Diana u De Filippovoj 'Filumeni Marturano', potom je iste sezone bila Ofelija u Hamletu' i Zaručnica u 'Krvavim svatovima'.

Gala večer koprodukcija je HNK Ivana pl. Zajca i B Glad produkcije. Redateljica i koreografkinja je Tihana Strmečki, tekst su napisali Igor Weidlich i Giuseppe Nicodemo, a dirigirat će Filip Gjud. Scenograf je Ivan Botički, a autorice kostimografije su Katarina Baban i Angela Runje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare