To je to što me zanima!

Liječnička komora: 'Begović je dobila odgovarajuću skrb...'

Hrvatska liječnička komora stoga je primorana reagirati na objavljene izjave Mije Begović koja je izrekla optužbe upitne utemeljenosti o postupanju liječnice na hitnom bolničkom prijemu, stoji u priopćenju
Vidi originalni članak

Nakon što je Mia Begović (57) sa svojim obožavateljima podijelila neugodno iskustvo koje je doživjela u jednoj zagrebačkoj bolnici, gdje ju je navodno doktorica otpustila s visokim tlakom, oglasila se i Hrvatska liječnička komora. Na službenim stranicama objavili su kako je 'pacijentici Begović pružena odgovarajuća hitna medicinska skrb u skladu sa svim pravilima struke'. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Naime, pacijenticu je pregledala liječnica, napravila joj je odgovarajuće pretrage i dala joj je terapiju te upute za daljnje postupanje.
Hrvatska liječnička komora stoga je primorana reagirati na objavljene izjave Mije Begović koja je izrekla optužbe upitne utemeljenosti o postupanju liječnice na hitnom bolničkom prijemu KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu - stoji u priopćenju.

Dodaju kako će 'HLK će voditelja hitnog bolničkog prijema u KBC Sestre milosrdnice, kao i od ravnatelja bolnice, zatražiti službeno očitovanje o ovom slučaj'. 

'OPLELA' PO OSOBLJU Mia morala na Hitnu pa ostala šokirana: 'Šutnuli me na cestu'

Iz Komore također pozivaju na odgovornost u javnom komuniciranju i iznošenju u javnosti osobnih podataka liječnika.

- Odgovornost javnih osoba u ovakvim situacijama je, upravo zbog njihovog čestog prisustva u medijima kao i utjecaja na stavove javnosti, veća od odgovornosti ostalih građana koji nisu javne osobe. Za sve eventualne pritužbe pacijenata postoji zakonom predviđena procedura koju je gđa Begović u cijelosti preskočila. 

Podsjećamo, hrvatska glumica nedavno je na društvenim mrežama objavila status u kojem proziva bolnicu. 

- Ne umire se od korone, već od nebrige, ako nemate dotičnu koronu. Ne znam bih li se smijala ili plakala. Sramite se. Doktorica me otpustila s tlakom 160-180, a niskotlakaš sam, bez da mi je ponovno izmjeren tlak - požalila se.

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Žuži. 01.06.2020.

    obrisali ste mi komentar ili ne prikazujete sve? ni jedno ni drugo nije baš neka motivacija za komentiranje

  • rajko brajko 31.05.2020.

    mislim da nije dobila svu liječničku skrb pošto je nisu smjestili na psihijatrijski odjel ,,,liječnica je pogriješila

  • Slavonka60 31.05.2020.

    To je bolnica u koju pripadam i uglavnom imam pozitivna iskustva na hitnom prijemu gdje sam vrlo često znala završiti zbog srčanih aritmija. Imam jedno neugodno iskustvo sa urinarnom infekcijom kada me lijecnica isto tako otpremila kući bez da mi je olakšala muke. Čak su mi i krv izvadile sestre, ona je došla i rekla da nema potrebe obraditi nalaz krvi što me je zgrozilo jer je to normalna procedura. Napominjem da imam urinarne inf. od 16 god..bolno mokrenje itd. Moja dr.opće prakse je bila zgrožena jer su nalazi pokazali povećane leukocite/upala/bakt.escherihija coli 10/5-petu. U hitnoj sam bila za vikend/subota/. Tako da ovo što Mia priča, sklona sam povjerovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare