To je to što me zanima!

M. Damon pomaže Haićanima, opskrbljuje ih čistom vodom...

Glumac je nedavno u društvu Garyja Whitea, s kojim je 2009. osnovao organizaciju Water.org, posjetio Haiti kojemu su osigurali čistu vodu i bolje higijenske uvjete
Vidi originalni članak

Zvijezda filma 'Oceanovih jedanest' i 'Dobri Will Hunting' nedavno je u društvu inženjera Garyja Whitea posjetio Haiti. Matt Damon (41) i White zajedno su 2009. godine osnovali neprofitnu organizaciju Water.org koja je nakon pomaganja zemljama Afrike i Južne Azije, svoju misiju usmjerila prema potresom razorenom Haitiju, jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta.

Glumac je u nedavnom intervjuu za Bloomberg News izjavio kako je njihov cilj osigurati čistu vodu i bolje higijenske uvjete za oko pedeset tisuća Haićana. Prema Water.org web stranici svakih 20 sekundi jedno dijete umre zbog bolesti direktno povezanima s vodom.

- Nevjerojatno je kada pričate o tome da postoji 700 do 800 milijuna ljudi koji nemaju pristup vodi - rekao je Damon koji je aktivan i u političkim i humanitarnim pitanjima kao što je genocid u sudanskoj regiji Darfur.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • čiji smo 13.10.2012.

    mi vec uvelike napajamo ,,blago,, po eu ropskoj zajednici sam sto to nejde u javnost,milijuni kubnih metara pitke vode svakodnevno bez prestanka napustaju granice rh i to djabadava, treba i nama dat nobelovu za napajanje gospodskih grla s...e

  • adelaardot 13.10.2012.

    svaka čast na humanosti ..

  • kvescn 13.10.2012.

    Zato im je Vatikan "pomogao" sa pola milijuna elektroničkih čitača biblije. Respekt ovom liku iako su te humanitarne akcije izvrsna prilika i reklama za te hollywoodske zvijezde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare