To je to što me zanima!

Man At Work optuženi za plagiranje hita iz 1980.-ih

Trenutačno grupa čeka odluku o tome koliko će iznositi odšteta koju će morati isplatiti nasljednicima profesorice koja je pjesmu napisala
Vidi originalni članak

Sud u Australiji nedavno je presudio kako pjesma 'Down Under' grupe Man At Work sadrži dio melodije iz narodne pjesme 'Kookaburra Sits In The Old Gum Tree'. Trenutačno grupa čeka odluku o tome koliko će iznositi odšteta koju će morati isplatiti nasljednicima profesorice Marion Sinclair koja je pjesmu napisala. Pjesma se nalazi u vodiču za djevojčice, a objavljena je 1934. godine. Očekuje se kako će nasljednici dobiti milijunsku odštetu od prava i tantijema. Hit 'Down Under' bila je na vrhu glazbenih ljestvica 1981. godine.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • COSA-NOSTRA 04.02.2010.

    Ma zamisli ti njih! Inače, strašno dobra stvar! Oduvik sam mislila da kad bi recimo neki naš autor iskopira npr. neki kineski, bugarski, tanzanijski, trinidad i tobagovski narodni hit, ko bi to ovde ikad dozna, a takva bi stvar možda također bila hit u nekoj drugoj državi? Ima toga sigurno ko ima volje \"kopat\". A i možda se više ni ne može odsvirat neka nova melodija, možda su sve melodijske kombinacije odavno potrošene hehe. Nema toliko nota da bi dovijeka iz njih mogle nastajat nove melodije.

  • flyingtiger 04.02.2010.

    \'\'Down under\'\' jedna od pop himni osamdesetih... za upitnost autorstva nisam nikad ni pomišljao, nevertheless - evergreen!

Komentiraj...
Vidi sve komentare