To je to što me zanima!

Manekenke ne ustaju za plaću manju od 1500 kuna

Brojne modne revije i slična zbivanja u božićno vrijeme našim menekenkama donose vrtoglavu zaradu. Na mjesec zarađuju i više od 10.000 kuna
Vidi originalni članak

Dvina Meler, Tina Katanić, Aleksandra Grdić, Fani Stipković, Simona Gotovac i Iva Jerković najtraženije su hrvatske menekenke. Nazočne su na otvaranjima raznih trgovina, od onih luksuznih do najobičnijih. Nose revije na velikim tjednima mode, ali i one u trgovačkim lancima. One su “posvuduše”, koje nerijetko mjesečno zarađuju i desetak tisuća kuna. Prije šetnje pistom imaju cjelodnevne pripreme. Neke manekenke često znaju reviju zamijeniti za - cipele, majice ili komad nakita. Agentica jedne modne agencije za svoje djevojke traži 1000-1500 kn po reviji. Ako nose rublje, onda se cijena uvećava pa iznosi 1300 kn. Prosinac, rujan i travanj manekenkama donose najviše posla, a tražene manekenke na mjesec mogu nositi i 10-tak revija.
- Revije poput Nokia Cro-a-Porter i Wella Fashion Week su prestiž, ali su najslabije plaćene, u prosjeku 500 kuna - rekla nam je Suzy Josipović, vlasnica modne agencije Suzy Models.
- S godinama rada sam dobila cijenu. Ipak, za prijatelje dizajnere revije nosim i besplatno - kaže Iva Jerković. Aleksandra Grdić u prosjeku nosi od pet do sedam revija na mjesec.
- Revije se plaćaju 700-2100 kn. Prosjek je 1500 kn i to je cijena ispod koje ja ne idem - kaže Aleks. Fani Stipković prihvaća samo 'kvalitetne' revije. Tina Katanić navodno traži i do 3500 kn. Iz njezine agencije kažu da poznatije manekenke imaju 40% veću cijenu od prosječnih.
MANEKENKE POČETNICE ČESTO RADE BESPLATNO
Početnice često rade besplatno ili u zamjenu za proizvod koji nose. I S. Gotovac je tako počela, a sada dobro zarađuje. Bivša Miss bikinija i Miss turizma Slovenije visoku cijenu ne postavlja jer smatra da to nije realno jer je hrvatsko tržište malo. Specifično je da djevojke koje osvoje lentu na izboru za Miss izravno idu na velike revije, snimaju kampanje ili reklame te dobivaju na cijeni.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ZoranBošnjak 02.10.2012.

    10.000 kn i nije neka plaća. To je više od prosjeka, ali s tim novcima ne možeš živjeti kao lord. Sigurno nije plaća kojom si te curice mogu kupiti mercedese i stan od 100 kvadrata, iako velik broj njih ima i mećkicu i novi stan. Kako, to samo one znaju a mi možemo pretpostavljati.

  • Hacker-ri 27.12.2007.

    jel ima jos budala koja ce platit meni da nista neradim i 2,3 puta tjedno se prosecem?!

  • entoni 27.12.2007.

    Kako se za gluposti dobro plaća,pa ona koja bude kupila ne izgleda baš svaka kao ove pvc.Znanstvenice,učiteljice,perspektivne sportašice i mnoge druge dobivaju znatno manje novca za zaista pametne i korisne stvari a ovo bez veze.... Ima ljepiših po trgovinama prodavačica,medecinskih sestara, konobarica.... Sve u svemu lud je onaj koji im plaća a ništa od toga neće kupiti te hodajuće vješalice !

Komentiraj...
Vidi sve komentare