To je to što me zanima!

Mate Bulić: Još uvijek mi je prebolno pjevati o svom bratu

Nakon pogibije mlađeg brata napisao je pjesmu 'E moj brate, stalno mislim na te' koju još uvijek ne izvodi jer mu je prebolno. Nakon brata umrla mu je i majka
Vidi originalni članak

Koncert u Lisinskom vrh je moje karijere, ali ni tamo neću izvesti pjesmu koju sam napisao pokojnom bratu Mladenu. Još me boli njegov odlazak, kaže Mate Bulić (58).

Kralj dijaspore nakon pogibije mlađeg brata 2004. godine napisao je “E moj brate, stalno mislim na te”. Pjesma mu i danas stoji u ladici. Bulić kaže kako na duši nosi veliki teret, jer koji mjesec nakon bratova odlaska od tuge mu je umrla i majka Ana.

- Bio sam na turneji u Americi i mama me je telefonom iz Hrvatske probudila da stignem na avion. Čim sam došao u Chicago, zvao sam kući, no nitko se nije javljao. Bio je to 31. prosinca i mislio sam da se svi spremaju za proslavu Nove godine. Mamine posljednje riječi, samo nekoliko minuta prije nego što je umrla, bile su da mi nitko ne smije reći dok ne dođem kući. Tako sam za njezinu smrt saznao tek drugo jutro. Tragična je to nota mojeg života koju sam prihvatio. Svatko nosi svoj križ - kaže pjevač.

Osim bratu, Bulić je pjesmu posvetio i staroj obiteljskoj kući. “Kućo stara, tko te sad otvara” napisao je nakon što se obitelj rasula, a njihova kuća u rodnoj Blatnici ostala je prazna. Zbog toga je tužan jer ga uz rodnu kuću vežu sjećanja na djeda, pjesmu i obiteljske ručkove. No tu će pjesmu, kaže, izvesti u Lisinskom, a jedna od gošći s kojom će pjevati bit će njegova kći Katja (27).

- Kao dijete je pjevala u katoličkim misijama i osvajala prva mjesta. Danas je uspješna odvjetnica. Kad sam je pitao želi li biti moj gost, rekla je da ne zna što bi pjevala. Predložio sam pjesme po kojima je u Frankfurtu postala poznata i pristala je. Nju sam najviše želio kao gosta – kaže Mate. Supruga Zdravka (53) i starija kći Ana (31) ne vole prve redove pa tek trebaju odlučiti gdje će sjediti. Inače, komentiraju svaku dvoranu u kojoj Mate nastupa, a za Lisinski su samo rekle: “To je to”. 

Zdravka je Matina ljubav iz mladih dana. Upoznao ju je kao djevojčicu u osnovnoj školi. Njezini roditelji su otišli u Njemačku, a Zdravka bi ljeti dolazila u Hercegovinu. Ljubav se rađala polako, a završila je brakom. Zbog Zdravke je Mate prije 35 godina otišao u Njemačku. Danas mogu satima pričati o prvim zubima unuka Ivana.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • maracmarac 30.10.2015.

    a nije ti bolno pjevat hdz-ovim banditima za pare?

  • 30.10.2015.

    Rubrika "Domaće zvijezde"????.

  • novkovka 30.10.2015.

    čovjek bez skandala,bez stalnih natpisa u novinama...drži do obitelji,ali i živi uz pjesmu za druge.mate!svako dobro u životu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare