To je to što me zanima!

Matija Nikolić iz 'Masterchefa' volontira i kuha beskućnicima

Bivši kuhar 'Masterchefa' Matija Nikolić traži sponzore koji bi siromašnima darovali hranu. Kuha nedjeljni ručak beskućnicima, a otvorio je i agenciju za najam kuhara
Vidi originalni članak

Volontiram u crkvi pa sam tako došao do franjevca Josipa Kramara. Odlučio sam mu pomoći naći sponzore i kuhati nedjeljni ručak u Centru za beskućnike u zagrebačkom Sigetu, kaže Matija Nikolić (30).

Nakon showa 'Masterchef' pozvali su ga da ljeti radi u luksuznom novaljskom hotelu Boškinac. Ondje je kuhao za bogataše i zvijezde poput Nizozemca DJ Tiesta. Sad traži sponzore koji bi dali hranu za Centar u kojem će nedjeljom kuhati siromašnima.

- Neke tvrtke su nam darovale namirnice pa ću ovu nedjelju kuhati grah s kobasicama i raditi štrudlu od jabuke. Želio bih da se i drugi uključe jer ljudi koji su ostali bez svega trebaju pomoć. U takvoj situaciji svatko se može naći - kaže Matija.

Iako je za vrhunska jela potrebno imati mnogo novca, tvrdi kako je važnije da obrok bude nutricionistički bogat. Zagrepčanin uz volontiranje vodi male škole kuhanja i slaže menije. Tako će napraviti izletnički meni za hotel u Ravnoj Gori. Uz to, otvorio je agenciju za najam privatnog kuhara.

- Dolazim u kuće i kuham. Tako sam kuhao večeru za Ćiru Blaževića i njegove prijatelje - kaže Matija.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mmirka 20.10.2011.

    kakva reklama :-) onaj tko pomaže od srca ne daje to na sva zvona,nego u tišini i daleko od očiju javnosti pomaže.

  • pernica 20.10.2011.

    čudno mi je to.....on je osoba koja voli SAMO SEBE, bar je takav bio u onoj emisiji Masterchefu......ako se je i promijenio zbog tko zna čega, želim mu uspjeh i pohvalno od njega šta pomaže drugima i šta volintira!!!!!! ako i ovo nije nekakva samoreklama, opet za sebe???????

  • jazz2610 20.10.2011.

    Ne djeluje mi nimalo iskreno ni dobronamjerno sudeći po dojmu koji je ostavio u Masterchefu. Mislim da je on tip osobe koja bi učinila ama baš sve za vlastitu promociju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare