To je to što me zanima!

Matija Vuica: 'U naše posljednje tri minute rekla sam mu sve...'

Glazbenik Jurica i Matija zajedno su bili 45 godina, a upoznali su se i zavoljeli na rivi u Metkoviću, odakle oboje potječu. Neutješna Matija ispričala je njihove posljednje zajedničke dane
Vidi originalni članak

Matija Vuica (66) ispričala je kako je provela posljednje dane uz dugogodišnjeg partnera Juricu Popovića, koji je preminuo nakon iznenadne i kratke bolesti, piše Gloria.

NA KOMEMORACIJI VIDEO Zrinka Cvitešić održala je govor za Juricu Popovića: Vuica joj neutješno ležala u zagrljaju

'Bila sam uz njega u našem stanu'

- Jure je od djetinjstva znao imati tako visoke temperature, no nikad ovako dugo. Bila sam uz njega u našem stanu. Temperatura ga je iscrpljivala - ispričala je Matija za Gloriu.

Glazbenik, kaže Matija, bio je nesretan jer se morao odmarati, a svoju posljednju objavu imao je 8. prosinca. Tad je na svojim društvenim mrežama podijelio isječak iz spota uz stihove 'Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega...'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli jurica popovic (@jurica_popovic)

Glazbenik Jurica i Matija zajedno su 45 godina, a upoznali su se i zavoljeli na rivi u Metkoviću, odakle oboje potječu. Zajedno su surađivali, a Popović je napisao dvije pjesme, 'Skalini života' i 'Ljubavi moja', koje su ostale upečatljive sa zadnjeg albuma.

'14 dana nismo se odvajali'

Priznaje Matija, kako je zbog njegove visoke temperature, odlučila posao staviti na pauzu.

- Kao da sam znala da ću biti u stisci s vremenom. I uistinu, Jure je morao u bolnicu. Tih 14 dana provela sam uz njega, spavajući na fotelji uz njegov krevet. Nismo se odvajali. Bio je pokretan, pričali smo, porukama se dopisivao s prijateljima. Svakodnevno je pratio vijesti, posebno one o Dinamu jer je bio zaljubljenik u taj klub. Baš kao i u nogomet koji je rekreativno igrao odmalena, a nikada nije propuštao zaigrati za Humane zvijezde Hrvatske - objasnila je dizajnerica, dodajući da je svako malo Jure govorio da želi iz bolnice doma.

'Naše tri posljednje minuta...'

Glazbenik je preminuo 28. prosinca, a Matija je ispričala kako su je pozvali iz bolnice.

- Čekao me. U te tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno. Još se osjećam kao da su nam ukrali taj zadnji dan. Ta jedna noć i njemu i meni puno bi značila. Jedino što imamo je zajedničko vrijeme. I to nam je oduzeto - ispričala je. 

PJEVAČICA ZA 24SATA Severina o dolasku u Zagreb i susretu s Juricom Popovićem: 'Shvatila sam da je on anđeo...'

Podsjetimo, posljednji ispraćaj Popovića bio je u subotu, 30. prosinca, na groblju Sv. Ivana u Metkoviću. Od njega su se došli oprostiti brojni poznanici te članovi obitelji.

Na komemoraciji 5. siječnja, u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, okupili su se brojni prijatelji i kolege kako bi se još jednom oprostili od Popovića.

Brojni su se izmjenjivali u grljenju i brisanju suza neutješne Matije Vuice. Kraj nje sjedila je i glumica Zrinka Cvitešić s Nikom Kranjčarom, Severina, Sandra Perković...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zagorac2 14.01.2024.

    "Ivica i Marica" = "Jovica i Jovana" u nastavcima

  • maxyyy704 14.01.2024.

    Da datum 39.12 je unikatan....jbga to je zato što lektori vikendom ne rad, ako ih uopće i imaju !!

  • Čobo 14.01.2024.

    Pokopan na unikatan datum

Komentiraj...
Vidi sve komentare