To je to što me zanima!

McCartney plagirao Pađenovu pjesmu? 'To mi je kompliment'

Meni je to bio znak i zadovoljstvo da radim u skladu s najvišim svjetskim standardima, osvrnuo se na to Jurica Pađen kojemu laska usporedba s Paulom McCartneyjem
Vidi originalni članak

Glazbenik Jurica Pađen (64) prije 22 godine snimio je pjesmu 'Samo me draga ne ostavi', a jedan internetski softver primijetio je sličnost njegove pjesme s onom Paula McCartneyja (76). Naime, njegova pjesma 'Confidante' iz prošle godine ima 97% sličnosti s Pađenovom 'Samo me draga ne ostavi'. 

- Pretpostavljam da on to nije ukrao nego je to vjerojatno isti način razmišljanja što mi je veliki kompliment. Pjesma iz istog tonaliteta, i u potpuno istom tempu. Meni je to bio znak da radim u skladu s najvišim svjetskim standardima - osvrnuo se na to Jurica Pađen kojemu laska usporedba s Paulom. 

- Imao sam pjesmu na prvom mjestu američke top-liste jer je njegov album bio na Billboardovoj ljestvici - dodao je glazbenik.

Ako bi Jurica želio tužiti McCartneyja, dokazi softvera nisu iskoristivi na sudu. Međutim, osim slične pjesme, oba pjevača surađuju s humanitarnom organizacijom 'Food for life' koja organizira koncerte i donira hranu onima koji su ju ne mogu priuštiti. Pađen će putem organizacije pokušati doći do Paula da osobno čuje pjesmu 'Samo me draga ne ostavi'.

- Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. On je genijalan lik i bit će mu jasno kad čuje pa ćemo vidjeti kako će reagirati - rekao je Pađen. 

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Idi na 24sata

Komentari 15

  • killdeath 23.05.2019.

    Englez pa da krade od drugih???

  • 22.05.2019.

    ma zasto ga onda nije tuzio za kršenje autorskih prava

  • mrki79 22.05.2019.

    Jbt.....stvarno ideticno

Komentiraj...
Vidi sve komentare