To je to što me zanima!

Meghan je vodila blog, a Kate prodavala dekoracije za partyje

Budući da je odrasla u Velikoj Britaniji, Kate Middleton oduvijek je bila upoznata s kraljevskom obitelji i običajima, dok Meghan o tome, kako je sama rekla više puta, nije imala pojma
Vidi originalni članak

Uoči vjenčanja princa Harryja (33) i američke glumice Meghan Markle (36) svjetski mediji raspisali su se o detaljima iz života para, ali i o razlikama između Harryjeva izbora mlade i izbora njegovog brata princa Williama (35), koji se 2011. oženio s Kate Middleton (36).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još dok su bili mlađi, bilo je jasno koliko se braća razlikuju, a pomalo rezervirani William još uvijek djeluje kao potpuna suprotnost 'zaigranom' Harryju.

No u čemu se sve razlikuju njihove odabranice? Naime, ljubavne veze dva mlada princa, barem u javnosti, izgledaju potpuno drugačije.

GLUMICI SE NE SVIĐA Kraljica seli Meghan i Harryja iz palače na selo: To im je dar?

Stariji sin princa Charlesa (69) i tragično preminule princeze Diane, princ William, upoznao je Kate 2001. na fakultetu St. Andrews u Londonu. U to su vrijeme oboje bili u vezama pa je njihov odnos bio isključivo prijateljski. Ipak, ubrzo su se zaljubili, a 2003. otkrili su da su u vezi.

Njihova je ljubavna priča odmah je počela krasiti naslovnice svjetskih medija, a Kate su mnogi uspoređivali s nekonvencionalnom princezom Dianom. Par se zaručio  2010., devet godina nakon što su se upoznali i pet nakon što su oboje diplomirali.

KRALJEVSKO VJENČANJE Kao bajka: Harry i Meghan će na vjenčanje u otvorenoj kočiji

Harryjev ljubavni život bio je znatno drugačiji. Prije veze s američkom glumicom pratio ga je nadimak 'divlji Harry' koji je dobio zahvaljujući brojnim kratkim vezama, ali i partijanerskim ekscesima koje su tabloidi revno pratili. A onda je sreo Markle i sve se promijenilo.

'NEMOJ POGRIJEŠITI' Brat Meghan Markle upozorava princa: Otkaži svadbu što prije

Harryja i Meghan upoznao je zajednički prijatelj koji im je dogovorio spoj na slijepo, a vezu su započeli gotovo odmah. Upoznali su se 2016., godinu kasnije objavili zaruke, a vjenčanje su dogovorili za 19. svibnja. 

Podrijetlo dvije dame

Budući da je odrasla u Velikoj Britaniji, Kate je oduvijek bila upoznata s kraljevskom obitelji i običajima, dok Meghan o tome, kako je sama rekla više puta, nije znala gotovo ništa.

Nakon službenih zaruka u nekoliko je intervjua priznala kako je, budući da je odrasla u Americi, kraljevska obitelj za nju nepoznanica.

- Sve što sam naučila o njima, naučila sam od Harryja - rekla je Meghan.

Meghan i Harry se općenito manje drže tradicije koju im nalažu duga povijest monarhije i kraljevska obitelj, nego li William i Kate.

SVADBA NIJE KONZERVATIVNA Harry i Meghan šokirali fanove odabirom pjesme za 'prvi ples'

Početci veze: Kate i Meghan

Princ William i vojvotkinja Kate živjeli su u istom gradu, za razliku od Harryja i Meghan koji su od samog početka bili u vezi na daljinu. 

Stariji brat i Kate nekoliko su puta prekidali na kraća razdoblja, a kako su kasnije objasnili, bili su vrlo mladi, pod pritiskom obveza i trebalo im je vremena da shvate kako je 'to to'. 

Kad su prohodali, Markle nije imala previše vremena zbog snimanja finalne sezone serije 'Suits' u Torontu, dok je Harry bio opterećen kraljevskim obavezama u Velikoj Britaniji.

Iako je bilo poprilično teško održavati vezu na daljinu, osobito jer je bila tajna, uspjeli su zahvaljujući mnogobrojnim putovanjima. Ona bi dolazila k njemu u Veliku Britaniju, a on k njoj u Kanadu, uz dogovor da neće proći više od dva tjedna da se ne vide.

JEFTINIJA OD KATEINE Meghan Markle će se udati u vjenčanici za 800.000 kuna

Izmjenjivanje nježnosti u javnosti

Navodno postoji dobar razlog zašto se u javnosti rijetko vidi da se princ William i vojvotkinja Kate drže za ruke. Iako ne postoji službeno pravilo koje se tome protivi, uvijek ima onih nepisanih. Jedno od njih nalaže da princ William, s obzirom na to da je drugi u redu za nasljedstvo, mora više paziti na ponašanje nego mlađi mu brat Harry. 

S druge pak strane, princ Harry i glumica Meghan ne susprežu se od izmjenjivanja nježnosti u javnosti, a često se i na službenim događanjima grle i drže za ruke.

Zaruke

William i Kate bili su u vezi punih osam godina, s par kratkih prekida, sve dok se 2011. nisu i vjenčali. Zaprosio ju je u jesen 2010. kad su s prijateljima bili na odmoru u Keniji. Oboje su tada imali 28 godina.

Harry je s Meghan bio manje od godinu i pol kad ju je zaprosio u siječnju prošle godine. Afrika je i za njih bila sudbonosna. Par je tad pet dana proveo u Bocvani, samo nekoliko tjedana nakon prvog službenog izlaska. 

POŽURILA SE Kraljica prabaka je s helićem odletjela vidjeti princa Louisa

Karijera

Prije udaje Middleton je radila u privatnoj tvrtki svojih roditelja, koja se bavi nabavkom materijala za zabave kao što su baloni, svečane haljine, pribor za jelo, svijeće i razne dekoracije. Takav posao ipak nije bio primjeren za članicu kraljevske obitelji pa je odlučila zatvoriti to poglavlje svog života.

S druge strane, karijera Markle išla je uzlaznom putanjom, a njezin je život bio itekako javan. Osim što se bavila glumom, pisala je lifestyle blog 'The Tig', koji je ugasila nakon što je njezina veza s Harryjem postala službena.

S objavom zaruka Meghan se odrekla karijere, ali i društvenih mreža na kojima je imala profile.

Mišljenja stručnjakinja za veze

Zbog svih navedenih razlika, američki je časopis Business Insider nedavno kontaktirao dvije stručnjakinje za veze; autoricu knjige 'On jednostavno nije tvoj tip'  Andreu Syrtash i terapeutkinju iz New Yorka Rachel Sussman.

Analizirale su obje veze i ključne razlike između Kate i Meghan, te kako bi se razlike između dvije dame mogle odraziti na njihove brakove, kao i na živote.

- Nitko ne zna unaprijed što će se u braku događati, no ako ste svjesni nekih problema i razlika možete ih na vrijeme rješavati - rekla je terapeutkinja Sussman i dodala kako su William i Kate, budući da se znaju od još od fakulteta, mogli graditi život zajedno. Prednost im je što imaju dužu zajedničku povijest.

- Znaju mnogo jedno o drugom, imaju zajedničke uspomene i zajedničke prijatelje, ali i kulturalne sličnosti - kaže  Sussman.

Harry i Meghan su se, s druge strane, upoznali u tridesetima, zreliji su ušli u vezu i vjerojatno bolje znaju što žele. Osobito Markle koja je već bila u braku s Trevorom Englesonom (41).

- Rane i srednje dvadesete su vrijeme kad najviše otkrivamo sami o sebi. Ne samo tko smo i što želimo, već i s kim želimo biti. Zato mislim da je pozitivno što Meghan i Harry iza sebe imaju iskustvo. Obično tek u tridesetima stvarno saznamo što želimo, a što ne - objasnila je stručnjakinja za veze Syrtash.

'SLUŽBENE FOTOGRAFIJE' Kraljevska beba pozirala mami: Kate je snimila princa Louisa

Loše strane veza

Kako kaže Sussman, princu Williamu i vojvotkinji Middleton se može dogoditi da se udalje jedan od drugoga.

- Ponekad se jedna strana osjeća kao da je više sazrela ili da je 'prerasla' drugu osobu', odnosno da se razvija dok ovaj drugi stoji na mjestu. To je i inače čest razlog raspada brakova - objašnjava Sussman i nastavlja kako Harryju i Meghan u vezi može biti problem što su već izgrađeni kao osobe, koje su pak navikle biti neovisne. 

- Oboje su bili u vezama s drugim ljudima i petnaestak godina neovisni o ikome. Zato im možda neće biti lako dogovoriti neke stvari, poput zajedničkih financija, mjesta za život i slično - kaže Syrtash.

Terapeutkinja Syrtash dodaje i da bi, ako Harry i Meghan odluče imati djece, i plodnost mogla biti problem, dok William i Kate o tome vjerojatno nikada nisu razmišljali jer su dosta mladi dobili prvo dijete.

Isto tako, Meghan i Harry nemaju previše 'vremena za zbližavanje' prije nego što počnu planirati obitelj, ukoliko uopće žele djecu. Bilo bi sigurno bolje da prije takve obveze mogu provesti neko vrijeme sami i bolje se upoznati, pa da, kad je najteže, mogu reći 'mi to možemo zajedno', objašnjava Syrtash. 

Sussman kaže da parovi koji su se upoznali kasnije, kao Markle i princ Harry, moraju sebe podsjećati da 'najbolje razdoblje tek dolazi' te da su se obavezali s osobom do sebe provesti ostatak života. 

VJERNA DIZAJNERICI PACKHAM Kate haljinu posvetila princezi Diani, a sve joj kroji ista žena

Vjenčanje

Što se vjenčanja tiče, William i Middleton su se vjenčali u Westminster Abbeyu, kako tradicija i nalaže. 

- Par stalno treba paziti kakav dojam ostavljaju u javnosti i trebaju biti svjesni koliko ljudi prati svaki njihov pokret - kaže Sussman.

Harry i Meghan pak na neki način bojkotiraju kraljevsku tradiciju. Vjenčat će se u Windsor Castleu u kapelici St. George's, a vjenčanje će im biti i nešto skromnije. Osim toga, Meghan planira održati govor, što inače nije običaj. 

KRALJEVSKA LJUBAVNA PRIČA Kate Middleton i princ William slave sedmu godišnjicu braka

Prema mišljenju Sussman, oni se mogu malo ležernije ponašati zato što su u redu za prijestolje nakon Williama i Kate, što ne znači da isto nisu pod stalnim povećalom javnosti. 

- Za Harryja i Meghan je dobro da se mogu malo 'udaljiti od pravila' jer što više možeš biti svoj, veće su šanse da će veza uspjeti - zaključuje Sussman.

VIDI OVO: 5 najgorih stvari koje ti se mogu dogoditi za vrijeme seksa

Idi na 24sata

Komentari 18

  • koko82 11.05.2018.

    willy ... daj obrij to brate.... koji ti je?....

  • strypi 10.05.2018.

    Blog, dekoracije. Tak nekak fensi. Cistacice bile. Tako recite

  • Biser_2 10.05.2018.

    Na ovoj prvoj slici me podsjeca na Laurel und Hardy. Na Laurela naravno 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare