To je to što me zanima!

Meghan o zabrani pobačaja: 'Harry i ja puno smo pričali o tome ovih dana. On je feminist'

Muškarci moraju biti glasni u ovom trenutku i izvan njega jer su to odluke koje utječu na odnose, obitelji i zajednice u cjelini. Možda ciljaju na žene, ali posljedice utječu na sve nas, rekla je Meghan Markle za Vogue
Vidi originalni članak

Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle (40) i njezin suprug, princ Harry (37) razgovarali su s Glorijom Steinem i novinarkom Jessicom Yellin nakon odluke Vrhovnog suda da ukloni ustavno pravo na pobačaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nitko ne bi trebao biti prisiljen donijeti odluku koju ne želi donijeti, ili nije siguran, ili dovodi svoj život u opasnost. Iskreno, bilo da se radi o ženi koja je dovedena u nezamislivu situaciju, ženi koja nije spremna zasnovati obitelj, ili čak o paru koji zaslužuje planirati svoju obitelj na način koji za njih ima najviše smisla, radi se o tome da imaju izbora - rekla je Meghan za časopis Vogue.

Pozvala je muškarce da budu dio razgovora.

- Muškarci moraju biti glasni u ovom trenutku i izvan njega jer su to odluke koje utječu na odnose, obitelji i zajednice u cjelini. Možda ciljaju na žene, ali posljedice utječu na sve nas. Moj suprug i ja smo puno pričali o tome proteklih dana. I on je feminist - priznala je vojvotkinja pa se osvrnula na pobačaj koji je pretrpjela 2020. godine, prije rođenja malene Lilibet.

 -  Znam kakav je osjećaj pobačaja, o čemu sam javno govorila. Što više normaliziramo razgovor o stvarima koje utječu na naše živote i tijela, to će više ljudi shvatiti koliko je potrebno imati zaštitu na svakom koraku - izjavila je.

Inače, Meghan je u kolumni za New York Times prvi put progovorila o pobačaju.

- Izgubiti dijete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su mnogi doživjeli, ali o kojoj se malo govori - napisala je u studenome 2020. godine. Vojvotkinja je izjavila da je to jutro započelo kao i svako drugo.

- Napravi doručak. Nahrani pse. Uzmi vitamine. Pronađi tu čarapu koja nedostaje. Pokupi nevaljalu bojicu koja se kotrljala ispod stola. Zabaci kosu u rep prije nego što izvučem sina iz krevetića - prisjetila se.

POKUŠAJ POMIRBE Harry i Meghan ipak su pozvali Williama i Kate na rođendan male Lilibet, ali oni nisu došli

 - Nakon što sam Archieju promijenila pelenu, osjetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pjevušila uspavanku kako bismo oboje bili mirni, vesela melodija bila je u oštroj suprotnosti s mojim osjećajem da nešto nije u redu - nastavila je pa dodala:

- Znala sam, dok sam držala svoje prvorođeno dijete, da gubim drugo.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Piver 08.07.2022.

    cuj feminist 😂jel podrzava zene ili "osobe koje menstruiraju" kako je to u zapadnom svijetu po novom "pravilniku ".

  • MiroMiro1 30.06.2022.

    Tko je to?

  • kojajeura 30.06.2022.

    Njih 2 su pricali i sada bi to trebalo nekome nesto znaciti? On nije feminist nego ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare