To je to što me zanima!

'Meryl, ti nemaš pravo nositi crno, radila si za prljavu svinju'

Glumica Rose McGowan ljuta je na kolegicu koja će u ime borbe protiv seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja na nadolazeću dodjelu Zlatnih Globusa nositi crnu haljinu
Vidi originalni članak

Glumice poput Meryl Streep, koja je ne samo radila za Svinju već ga je i nazivala Bogom, na Zlatnim Globusima nositi će crno kao znak protesta. Vaša šutnja je i bila osnovni problem. Primiti ćete svoje nagrade s lažnim divljenjem i pijetetom, a sustav nećete nimalo promijeniti. Prezirem vaše licemjerje. Možda bi bilo najbolje da umjesto crnog nosite haljine Marchese - napisala je na svojoj društvenoj mreži Rose McGowan (44) aludirajući na to kako je uskoro bivša supruga osramoćenog producenta Harveya Weinsteina (65), Georgina Chapman (41), direktorica modne kuće Marchesa.

Rose McGowan među prvima je koje su otvoreno optužile nekadašnjeg šefa produkcijske kuće Miramax da ju je silovao i onda ucjenjivao i uništio karijeru. U međuvremenu se s istim ili sličnim optužbama javilo još 84 žena, Weinstein je uklonjen sa svih pozicija, oduzete su mu neke nagrade i titule, poslan je na liječenje, a možda ga čekaju i optužnice za silovanje.

Čak dvadeset puta kandidirana i trostruka dobitnica nagrade Oskar Meryl Streep (68) s Weinsteinom je radila barem pet puta, a svojedobno ga je nazvala 'Bogom, ličnošću i autoritetom iz Starog zavjeta'. 

- Apsolutno nisam bila svjesna njegovih grijeha, jer da jesam ne samo da ja ne bih sa njime radila, već mnogi ne bi. Da su zaista svi znali za Harveyeve nagone ne mislite li da bi to već ranije izašlo u javnost - rekla je prije nekoliko tjedana Meryl Streep kada su je pitali koliko je znala o svemu.

Napomenula je i kako su 'glasovi žena poput Rose McGowan, Ashley Judd i Asie Argento revolucionarni, te će iz temelja promijeniti industriju'.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Not Gay Jared 30.01.2018.

    Napokon da netko otvoreno, jasno i glasno kaže što ju ide. Znala je Sreep, kao što je znala i Oprah, bliska prijateljica dotičnog. U Hoolywoodu svi sve znaju, samo se svi prave fini.

  • UrsaMinor 18.12.2017.

    Svi vi koji ne znate ništa o seksualnom nasilju i pedofiliji, niste nikad imali takvo ružno iskustvo, pišete gluposti i teoretizirate. Ponavljam nemate to iskustvo i ne znate kako bi se nosili sa situacijom.

  • spirit lamp 18.12.2017.

    Komentari tipa, htjele su glumiti, pa trpi nasilje???? Zasto???? Kao da u drugim profesijama nema seksualnog uznemiravanja? I zasto bi zene (ili muskarci) trebali trpiti seksualno nasilje radi probitka u karijeri? Istina je da je Hollywood ludo mjesto i oduvijek je bio takav, ali imaju zene pravo dignuti glas zbog seksualnog uznemiravanja. Problem je na pocetku kada se suoce s ovakvim manijakom koji ima milijune na racunu i moze uposliti 40 advokata da ga brane dok mlada glumica ne moze. Moze dobiti samo vrata na nos ili jos i gore da ju skroz uniste kroz medije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare