To je to što me zanima!

Mesić žali što mu nije uzvratila posjet, Josipoviću je pričala o Titu, Kolinda se krivo rukovala

Svidjelo joj se što Josipović nedjeljom odlazi na plac, Mesić je silno želio organizirati njen uzvratni posjet Zagrebu, a Kolinda kaže da joj govorila kako se princ Charles jako iznenadio kako se Hrvatska promijenila...
Vidi originalni članak

Troje Milanovićevih prethodnika kraljica Elizabeta primila je u Buckinghamskoj palači. Predsjednik Mesić je, kad su ga na odlasku s Pantovčaka pitali žali li za ičim nakon dva mandata, rekao da mu je krivo samo što nije uspio organizirati da kraljica dođe u uzvratni posjet u Zagreb. Kraljica ga je primila 19. prosinca 2001. godine

Kraljica Elizabeta primila je 22. svibnja 2013. u Londonu tadašnjeg hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića, koji je bio u dvodnevnom službenom posjetu Velikoj Britaniji, a pratila ga je supruga Tatjana Josipović. 
"Sjeća se svog puta u bivšu Jugoslaviju šezdesetih, predsjednika Tita, Dubrovnika, Brijuna.... Kraljicu zanima kako u Hrvatskoj vidimo EU, kakva nam je gospodarska situacija, vidimo li u njezinoj zemlji partnera. Pita i kako djeluju institucije u Hrvatskoj, a to što s obitelji živim u svom stanu, što nedjeljom odlazim na tržnicu, vidi kao znak da je Hrvatska otvorena i sigurna zemlja. Zna i da sve više Britanaca ljetuje u Hrvatskoj i kupuje kuće na Jadranu. Pola sata, koliko je predviđeno za sastanak, prošlo je u trenu. Razumijem zbog čega je Kraljica omiljena u svojoj zemlji", zapisao je Josipović tada u svom dnevniku.

Kolindu Grabar Kitarović i njenog supruga Jakova kraljica je primila 11. listopada 2016. Na Instagramu kraljevske obitelji tada je podijeljena fotografija njihova susreta, a fanovi kraljevske obitelji su primijetili da je Kolinda pri rukovanju napravila neprimjerenu gestu i, pruživši joj desnu ruku, lijevom kraljicu primila za podlakticu. No, stroga pravila prilikom rukovanja s Elizabetom II. nalažu da ruku treba pružiti pod pravim kutom s palcem prema gore te nakon kontakta, palac nježno spustiti i prstima iznimno lagano pritisnuti kraljičine. Svaki drugi tjelesni kontakt s kraljicom, osim rukovanja, uključujući grljenje i dodire, ne smatra se prikladnim.

Tradicionalna pravila kraljevske obitelji nalažu da svi koji pristupe kraljici, pa i članovi kraljevske obitelji, trebaju čekati da se kraljica njima obrati prva, te da prva pruži ruku. 
 
"Britanska kraljica je jedna vrlo ugodna osoba, iznenađujuće ugodan susret. Rado se sjeća posjeta Hrvatskoj, Dubrovniku. Rekla je da je princ Charles vrlo lijepo govorio o Hrvatskoj i opisivao joj koliko se promijenila od kad su tamo posljednji put bili", rekla je tadašnja predsjednica.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • VLADEK72 03.11.2022.

    Skinite već jednom ovaj dosadan jebeni članak.

  • trfrbrfr 26.10.2022.

    koga briga za njizi i kraljicu...🤣

  • VLADEK72 27.09.2022.

    Ovaj članak vučete već mjesec dana, dosadno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare