To je to što me zanima!

Metallica odabrala Yugo za zvijezdu svog novog spota

Ponos jugoslavenske autoindustrije često dobiva bizarne uloge u američkim filmovima budući da se Amerikanci nisu baš pomamili za tim automobilom
Vidi originalni članak

U spotu benda Metallica za pjesmu “The Day That Never Comes” s njihova najnovijeg albuma “Death Magnetic” američki vojnici u pustinji nailaze na pokvareni Yugo, pokraj kojeg s kablovima u ruci stoji vozač i traži pomoć. Izgleda im sumnjivo te upere puške u njega. Tada iz auta izađe mlada žena s burkom, a vojnici spuštaju puške, pomažu pokrenuti Yugo i puste ih da odu.
Izvoz Yuga u Ameriku potkraj 80-ih godina komunistički su ekonomisti proglasili poslom stoljeća. Američki kupci nisu se pomamili za jeftinim autom pa su ga trgovci davali kao dar uz limuzine. Oronuli “yugići” u posljednje su vrijeme postali zanimljivi filmskim producentima. Danny De Vito vozio ga je u filmu “Utapajući Monu”, a Bruce Willis pokušao je njime uhvatiti kriminalce u “Umri muški 3”. Uskoro će biti premijera komedije “Nick and Norah’s Infinite Playlist”, u kojoj glavni junaci izazivaju smijeh vozeći žuti Yugo.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • vizijaslobode1941 17.09.2008.

    drug Tito tvoj ogavni logo puno toga kaže o tebi ,zašto je meni kao Hrvatu važno što je Yugić u spotu,Bilo bi korektnije da su stavili vjest o pokopu dr.Jure Njavre

  • olovka 16.09.2008.

    Dvije legende zajedno.

  • drug Tito_1 16.09.2008.

    Onda je komunistima uspjelo napraviti izvoz u veeliku Ameriku s takvim autićem, a šta današnji crokapitalisti mogu napraviti nešto slično? Onda je to bio interes Jugoslavije, a danas se gleda da se napune dragulji i zbriše tj. osobni interes.

Komentiraj...
Vidi sve komentare