To je to što me zanima!

'Mi žene smo glasačka većina, no svijet više sliči muškarcima'

Žene od 18 do 118 godina, kada dođe vrijeme glasanja, učinite to za sebe. To su muškarci radili godinama, ali ne zaboravite da smo mi glasačka većina u ovoj zemlji, rekla je glumica
Vidi originalni članak

Američka glumica Michelle Williams (39), koju publika pamti kao Jen Lindley u tinejdžerskoj seriji 'Dawson's Creek', imala je emotivan govor na dodjeli 77. Zlatnog globusa. Ona je dobila nagradu za najbolju glumicu u mini seriji 'Fosse/Verdon' pa je iskoristila priliku pozvati žene na glasanje, piše CNN.

- Kada ovo stavite u nečije ruke, odajete mu priznanje za odluke koje je donosio kao glumac. Trenutak za trenutkom, scena za scenom, dan za danom. Ali također mu odajete priznanje i za odluke koje je donosio u privatnom životu. Obrazovanje koje je odabrao, obuke koje je prolazio, sate koje je potrošio. Zahvalna sam na priznanju za izbore koje sam donosila, a također sam zahvalna i za to što živim u trenutku kada u društvu postoje izbori i želim reći svim ženama i djevojkama da se našim tijelima nekada događaju stvari koje nisu naš izbor - tim riječima glumica je započela govor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dala sam sve od sebe kako bih živjela život onako kako sam htjela, a ne samo slučajno i nisam dopuštala da mi se stvari događaju tek tako. Živim život u kojem mogu prepoznati vlastiti rukopis. Nekad je neuredan, nekad pažljiv i lijep, ali svakako sam ga pisala svojom rukom. A sve to ne bih mogla učiniti da nisam imala pravo birati - dodala je.

NESTAŠNA ZVIJEZDA Beyonce zakasnila na Globuse pa u dvoranu unijela svoje piće

- Imala sam pravo birati kada i s kim ću imati djecu, dobiti podršku, osjetiti ravnotežu u životu, a to mi je značilo više od svega. Jer, kada su djeca na vagi, kao što svaka majka zna, vaga će uvijek prevagnuti u njihovu korist. Znam da su moji izbori vjerojatno drugačiji od vaših, ali hvala Bogu da je ova zemlja osnovana tako da ja slobodno živim svoj život prema svojim uvjerenjima, a vi slobodno živite prema svojim uvjerenjima - naglasila je.

- Zato, žene od 18 do 118 godina, kada dođe vrijeme glasanja, učinite to za sebe. To su muškarci radili godinama i zato svijet mnogo više sliči njima, ali ne zaboravite da smo mi glasačka većina u ovoj zemlji. Učinimo svijet sličniji nama - zaključila je Michelle.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Borna.2 07.01.2020.

    A joooj zlato, drži se ti glume, a ostavi ovo nekim informiranijim i realnijim ženama.

  • Prcko_Vitaminčić 07.01.2020.

    S kim se ova bori? U 21.st ona priča u zapadnom svijetu o glasanju...iso miki...od smrti Ledgera ne bi se čudio da je postala članica zajednice duginih boja..

  • 07.01.2020.

    I opet mi jasno. Koju god obitelj znam, žena vodi glavnu riječ. 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare