To je to što me zanima!

Mia Dimšić dobila 10.000 eura od HDS-a za svoj novi album

Stručno povjerenstvo Hrvatskog društva skladatelja odabralo je projekt Mije Dimšić te će ga podržati s 10.000 eura za europsku i svjetsku promociju. Radi se o albumu na engleskom jeziku
Vidi originalni članak

Mia Dimšić dobila je financijsku potporu na natječaju 'International' Hrvatskog društva skladatelja (HDS) za projekt 'Mia Dimšić - album Monologue'. 

Kako navode iz HDS-a, parametri koje su uzeli u obzir prilikom vrednovanja su bili profesionalnost i vjerodostojnost vezano za međunarodni i globalni kontekst, umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta, dosadašnji dosezi, ugled i značaj te realna prezentacija i plasman projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni i tržištu. 

U TVRĐI FOTO Mia Dimšić pjevala je na dočeku za najmlađe u Osijeku

- S obzirom da je svrha ovog natječaja poduprijeti aktivnosti hrvatskih autora s ciljem povećavanja konkurentnosti glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, potpora koju Hrvatsko društvo skladatelja kao strukovna udruga dodjeljuje odnosi se prvenstveno na projekt koji je predstavljen kao zaokružena cjelina, a ne samo kao ideja projekta, te iz kojeg je vidljiv realan plasman sadržaja projekta na široj međunarodnoj sceni - navode u priopćenju. 

U skladu s time, ističu, Stručno povjerenstvo koje čine Danijela (Lela) Kaplowitz, Tomislav Mrduljaš i Tibor Szirovicza su odabrali projekt Mije Dimšić za njen album objavljen na engleskom jeziku kojeg će HDS podržati s 10.000 eura za europsku i svjetsku promociju cijelog projekta. 

- Cilj projekta je predstavljanje albuma i cijelog autorskog tima na međunarodnoj glazbenoj sceni te pozicioniranje Mijinih pjesama na svim dostupnim Play listama glazbenih streaming servisa, posebno za svako tržište (u početku najviše na europskom tržištu), kao i na predstavljanju Mije na glazbenim portalima, magazinima, TV i radio gostovanjima, klupskim nastupima i nastupima na glazbenim i Showcase festivalima u razdoblju proljeća, ljeta i jeseni 2024. - poručili su. 

Na albumu je 11 skladbi, a među njima je i 'Guilty Pleasure' s kojom je Dimšić predstavljala Hrvatsku na Eurosongu. 

- Album Monologue sadrži ukupno 11 skladbi od kojih je skladba Guilty Pleasure bila predstavnica na pjesmi za izbor Eurosonga. Tim iskorakom na europsko, a time i globalno tržište, Mia i njen tim su postavili temelje za daljnje promoviranje na primarno europskom tržištu, a zatim i predstavljanje na globalnoj glazbenoj sceni - navode iz HDS-a. 

PJEVAČICA ISKRENO Mia Dimšić o kritikama na račun izgleda: 'Kad su u pitanju zubi, nikada me to nije vrijeđalo'

Dodaju da su 'iz dostavljenih materijala vidljivi dokazi visokog broja pregleda Mijinih pjesma na vodećim glazbenim servisima iz većinom europskih država' kao i da su već ostvareni međunarodni kontakti te jasna vizija i plan ostvarenja ciljeva. 

- Stručno povjerenstvo je iz priložene kompletne i detaljno razrađene dokumentacije utvrdilo da je prijavitelj projekta s obzirom na ostale pristigle prijave dokazao da je više od 50% troškova već uloženo u samu realizaciju projekta iz drugih izvora financiranja kako je i propisano u članku VII. Natječaja. Stručno povjerenstvo je također mišljenja da će predlagatelju i nositelju projekta u krajnjim rezultatima predloženog projekta puno značiti financijska i medijska podrška strukovne udruge kao što je Hrvatsko društvo skladatelja s kojom će moći istupiti prema inozemnim i drugim partnerima u svrhu promocije projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni - zaključili su. 

POGLEDAJTE VIDEO: ŠEBALJ OTKRIO KOLIKO KOŠTA DAKAR UTRKA

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ilcommentatore 29.01.2024.

    treba joj financirat i treću autobiografiju dok je još mlada!

  • Idesssssssss 29.01.2024.

    Kad ce filmic za odrasle

  • fabercastell 29.01.2024.

    i previse je dobila,,,,e moj narode ode lova na sve strane

Komentiraj...
Vidi sve komentare