Obavijesti

Show

Komentari 10

Mia Dimšić dobila 10.000 eura od HDS-a za svoj novi album

Mia Dimšić dobila 10.000 eura od HDS-a za svoj novi album
4

Stručno povjerenstvo Hrvatskog društva skladatelja odabralo je projekt Mije Dimšić te će ga podržati s 10.000 eura za europsku i svjetsku promociju. Radi se o albumu na engleskom jeziku

VIDEO

Mia Dimšić dobila je financijsku potporu na natječaju 'International' Hrvatskog društva skladatelja (HDS) za projekt 'Mia Dimšić - album Monologue'. 

Kako navode iz HDS-a, parametri koje su uzeli u obzir prilikom vrednovanja su bili profesionalnost i vjerodostojnost vezano za međunarodni i globalni kontekst, umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta, dosadašnji dosezi, ugled i značaj te realna prezentacija i plasman projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni i tržištu. 

FOTO Mia Dimšić pjevala je na dočeku za najmlađe u Osijeku
FOTO Mia Dimšić pjevala je na  dočeku za najmlađe u Osijeku

- S obzirom da je svrha ovog natječaja poduprijeti aktivnosti hrvatskih autora s ciljem povećavanja konkurentnosti glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, potpora koju Hrvatsko društvo skladatelja kao strukovna udruga dodjeljuje odnosi se prvenstveno na projekt koji je predstavljen kao zaokružena cjelina, a ne samo kao ideja projekta, te iz kojeg je vidljiv realan plasman sadržaja projekta na široj međunarodnoj sceni - navode u priopćenju. 

U skladu s time, ističu, Stručno povjerenstvo koje čine Danijela (Lela) Kaplowitz, Tomislav Mrduljaš i Tibor Szirovicza su odabrali projekt Mije Dimšić za njen album objavljen na engleskom jeziku kojeg će HDS podržati s 10.000 eura za europsku i svjetsku promociju cijelog projekta. 

Zagreb: Osječka kantautorica Mia Dimšić održala koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

- Cilj projekta je predstavljanje albuma i cijelog autorskog tima na međunarodnoj glazbenoj sceni te pozicioniranje Mijinih pjesama na svim dostupnim Play listama glazbenih streaming servisa, posebno za svako tržište (u početku najviše na europskom tržištu), kao i na predstavljanju Mije na glazbenim portalima, magazinima, TV i radio gostovanjima, klupskim nastupima i nastupima na glazbenim i Showcase festivalima u razdoblju proljeća, ljeta i jeseni 2024. - poručili su. 

Na albumu je 11 skladbi, a među njima je i 'Guilty Pleasure' s kojom je Dimšić predstavljala Hrvatsku na Eurosongu. 

- Album Monologue sadrži ukupno 11 skladbi od kojih je skladba Guilty Pleasure bila predstavnica na pjesmi za izbor Eurosonga. Tim iskorakom na europsko, a time i globalno tržište, Mia i njen tim su postavili temelje za daljnje promoviranje na primarno europskom tržištu, a zatim i predstavljanje na globalnoj glazbenoj sceni - navode iz HDS-a. 

Mia Dimšić o kritikama na račun izgleda: 'Kad su u pitanju zubi, nikada me to nije vrijeđalo'
Mia Dimšić o kritikama na račun izgleda: 'Kad su u pitanju zubi, nikada me to nije vrijeđalo'

Dodaju da su 'iz dostavljenih materijala vidljivi dokazi visokog broja pregleda Mijinih pjesma na vodećim glazbenim servisima iz većinom europskih država' kao i da su već ostvareni međunarodni kontakti te jasna vizija i plan ostvarenja ciljeva. 

storyeditor/2022-05-11/PXL_IPA_090522_93376747.jpg

- Stručno povjerenstvo je iz priložene kompletne i detaljno razrađene dokumentacije utvrdilo da je prijavitelj projekta s obzirom na ostale pristigle prijave dokazao da je više od 50% troškova već uloženo u samu realizaciju projekta iz drugih izvora financiranja kako je i propisano u članku VII. Natječaja. Stručno povjerenstvo je također mišljenja da će predlagatelju i nositelju projekta u krajnjim rezultatima predloženog projekta puno značiti financijska i medijska podrška strukovne udruge kao što je Hrvatsko društvo skladatelja s kojom će moći istupiti prema inozemnim i drugim partnerima u svrhu promocije projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni - zaključili su. 

POGLEDAJTE VIDEO: ŠEBALJ OTKRIO KOLIKO KOŠTA DAKAR UTRKA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.