To je to što me zanima!

Minaj će platiti Chapman gotovo 3 milijuna kuna zbog plagiranja

Tracy je pjesmu snimila 1988., a dijelove svog teksta i melodije prepoznala je u pjesmi reperice. Kantautorica je potom podnijela tužbu za kršenje autorskih prava zbog pjesme 'Sorry' iz 2018.
Vidi originalni članak

Pjevačice Nicki Minaj (38) i Tracy Chapman (56) okončale su gorku parnicu koja traje od 2018. jer je reperica Minaj u svojoj pjesmi 'Sorry' neovlašteno koristila dio pjesme 'Baby Can I Hold You' kantautorice Chapman iz 1988. 

Pjevačice su se nagodile i Minaj će Chapman platiti 450.000 dolara (oko 2 milijuna i 700.000 kuna) odštete čime je okončan spor koji je trajao dvije godine i kako bi se izbjeglo još skuplje suđenje, piše Daily News. 

Tracy je pjesmu snimila 1988., a dijelove svog teksta i melodije prepoznala je u pjesmi reperice. Kantautorica je potom podnijela tužbu za kršenje autorskih prava zbog pjesme 'Sorry' iz 2018. Federalnom sudu u Los Angelesu.

UŽIVA U MAJČINSTVU Kontroverzna Nicki Minaj prvi put pokazala sina: Ti si moje sve

Pjesma 'Sorry' gotovo je dospjela u Minajin album 'Queen'. Minaj i njezini menadžeri uputili su više zahtjeva za licenciranje pjesme 'Sorry' na ljeto 2018. iako je Minaj već snimila svoju verziju 'bez tražene licence', navodilo se u optužnici.

Chapman je odbijala te zahtjeve, ali je Minaj proslijedila kopiju pjesme 'Sorry' popularnom DJ-u koji je kasnije na Twitteru podijelio link na pjesmu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 09.01.2021.

    Tracy Chapman, par njenih klasika se i dalje vrti kod mene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare