To je to što me zanima!

Ministarstvo znanosti: Od Latina želimo javnu ispriku

Iz Ministarstva kažu kako se radi o neobjektivnoj Latinici. Napadnuti su projekti poput HNOS-a, Bolonjskog procesa i Pedagoški standard
Vidi originalni članak

Emisija "Latinice" koja je u ponedjeljak emitiran na HRT-u, naljutila je državne tajnike Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
- Smatramo obveznim reagirati na neprofesionalno obrađenu emisiju o hrvatskom školstvu, prije svega u cilju istinita informiranja hrvatske javnosti, jer su emisijom bezočno i neargumentirano napadnuti strateški projekti kojim Hrvatska radikalno razvija cijeli sustav obrazovanja i izlazi iz postojećih okvira ukupne nerazvijenosti - stoji u pismu kojeg su potpisali državni tajnik za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje Nevio Šetić, državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić i državni tajnik za visoko obrazovanje Slobodan Uzelac.
Kako se navodi, napadnuti su projekti poput HNOS-a, Bolonjskog procesa, Pedagoški standard, koji su pokrenuti nakon javnih rasprava i uz punu potporu ukupne hrvatske stručne javnosti.
Umjesto toga, kako se dodaje, kao goste emisije pozvao je isključivo osobe aktivne u političkom životu opozicije, čime je, navodi se u pismu, svjesno planirana i dobivena iskrivljena slika o stanju spomenutih strateških projekata u hrvatskom obrazovanju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • aranea 03.10.2007.

    Istina boli! Zanimljivo kako smo mi uveli bolonjski proces u roku od 3 mjeseca...a Slovenci koji su već u EU trebaju polako uvoditi bolonju do 2009godine! Kud se to nama žurilo i zašto??? Ne znam šta su očekivali od Latinice, nema se šta dobrog reći ni o našem školstvu ni o bolonji! Napokon da je netko ovako i progovorio na TV-u.

Komentiraj...
Vidi sve komentare