To je to što me zanima!

Miran Kurspahić glumi u spotu djevojke Mirne Škrgatić: 'Ovo je pjesma s fatalnim završetkom'

Pjesma “Ostani tu” inspirirana je pop-rock izričajem, s naglašenim gitarskim dionicama, a Mirna iskreno otkriva kako ju je u kreiranju novog autorskog materijala inspirirao dokumentarni serijal o The Beatlesima
Vidi originalni članak

Nakon dva studijska albuma, glazbenica i autorica Mirna Škrgatić predstavlja dašak potpuno novog zvuka. Novim singlom “Ostani tu” donosi zaokret u dosadašnjem glazbenom potpisu, a za pjesmu predstavlja i prateći videospot inspiriran starim talijanskim filmovima, u kojem se pojavljuju i poznata lica domaće glumačke i glazbene scene. Pjesma označava i početak suradnje s producentom Tomislavom Franjom Šuškom,  a u njenom kreiranju sudjelovala je i Ivana Kindl.

POGLEDAJTE SPOT: 

“Ovo je pjesma s fatalnim završetkom” otkriva Mirna te objašnjava kako je pri njenom kreiranju imala viziju svojevrsne “crne udovice” koja ne želi ostati sama, no svakog svog partnera na kraju priče udavi.

- To je moguće shvatiti i metaforički i doslovno - nadodaje kroz šalu.

Videospot za pjesmu redateljski potpisuje Vanja Vascarac, koji je inspiriran starim talijanskim filmovima Daria Argenta htio napraviti ‘pomaknutu female-empowered priču o neobičnom sestrinstvu’. Uz Mirnu, nositeljicu ove glazbene priče, i statistice, u spotu se u ulozi “žrtava” pojavljuju i cijenjeni domaći glumci Domagoj Janković i Miran Kurspahić te frontmen benda Detroit Groove Gang, Bojan Đurđević a.k.a. Jim July.

Pjesma “Ostani tu” inspirirana je pop-rock izričajem, s naglašenim gitarskim dionicama, a Mirna iskreno otkriva kako ju je u kreiranju novog autorskog materijala inspirirao dokumentarni serijal o The Beatlesima:

- Kako sam zbog covida dugo morala biti doma, pogledala sam dokumentarac “Get Back” koji se sastoji od tri nastavka u trajanju po osam sati, a prati Beatlese za vrijeme snimanja njihovog albuma “Let it be”. Gledajući Johna, Paula, Georgea i Ringa kako svaki dan tri tjedna rade na glazbi i praktički žive u studiju, i meni je došla želja sjesti za klavir i raditi. Tako sam provela sljedećih tjedan dana po sedam - osam sati dnevno svirajući i u tom periodu napisala četiri pjesme. “Ostani tu” je jedna od njih.”

REDATELJ I PJEVAČICA Miran Kurspahić i djevojka su se modno uskladili za zabavu

Nova pjesma najava je i njenog novog studijskog albuma, koji možemo očekivati tijekom sljedeće godine. I dok je prva dva albuma snimala s producentom Markom Mrakovčićem, novi materijal, što uključuje i pjesmu “Ostani tu”, nastaje u suradnji s producentom Tomislavom Franjom Šuškom.

- Iskreno, nisam mislila da ću nakon Marka s kojim sam imala sjajnu suradnju, naći producenta s kojim ću odmah kliknuti, ali mogu reći da zbilja imam sreće jer je Šušak odmah skužio što želim, a kako imamo slične glazbene afinitete, jako sam sretna i zadovoljna suradnjom - objašnjava.

U radu na novoj pjesmi Mirna je ponovno ostvarila suradnju s cijenjenom glazbenicom i pjevačicom Ivanom Kindl, koja je u ovoj pjesmi otpjevala prateće vokale:

- Moja draga dugogodišnja prijateljica Ivana Kindl predložila je da ih ona snimi, što je dodatno obogatilo pjesmu jer se naši glasovi jako lijepo slažu bojom i jako sam zadovoljna krajnjim rezultatom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare