To je to što me zanima!

Miroslav Čabraja uoči premijere 'Dva u jedan': 'Fizički je najteža predstava u kojoj sam glumio...'

Ravnatelj Čabraja se zahvalio Olji Đorđević, hit-makerici koja u HNK u Osijeku nije bila od, 70 puta izvođene predstave, 'Sumnjivog lica', i kolegama koji su pristali na ovaj izazov
Vidi originalni članak

Mislim da smo nakon svake probe izgubili barem jedan kilogram. Olja nas je tako dobro cjedila, nadam se da nas nije iscijedila i da ćemo zablistati. U 15 godina koliko radim u ovom kazalištu, ovo je fizički najteža predstava u kojoj sam igrao, rekao je Miroslav Čabraja, ravnatelj Drame u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, tijekom konferencije povodom premijere premijere vodvilja 'Dva u jedan', autora Raya Cooneyja

Na konferenciji su govorili intendant HNK u Osijeku, Vladimir HamMiroslav Čabraja, Olja Đorđević, redateljica vodvilja 'Dva u jedan' te zamjenica gradonačelnika Osijeka, Jasenka Crnković.

Intendant Ham započeo je konferenciju zahvalom svima prisutnima na dolasku te rekao kako je odabir ovoga djela bila igra na sigurno s obzirom na publiku jer su vodvilji rado gledani i 'žive dugo' na kazališnim repertoarima. Zahvalio se redateljici koja je rukovodila procesom skoro mjesec i pol dana, ravnatelju Drame te cijelom dramskom ansamblu. Intendant Ham je izjavio kako će ova predstava biti još dugo igrana 'kod kuće', ali i na gostovanjima.

OTAC I SIN O GLUMI, ŽIVOTU... Lovro Juraga: ‘Tati Slavku je uvijek bilo lakše voditi nas na probe u kazalište nego u vrtić'

Ravnatelj Čabraja, koji je ujedno u podijeli 'Dva u jedan', se zahvalio Olji Đorđević, hit-makerici koja u HNK u Osijeku nije bila od, 70 puta izvođene predstave, 'Sumnjivog lica', i ansamblu, kolegama koji su pristali na ovaj izazov.

Redateljica Đorđević je izrazila zadovoljstvo trećim angažmanom u svojoj karijeri u HNK u Osijeku te se zahvalila intendantu Hamu koji, kako je rekla, ima zarazni entuzijazam i volju. Redateljica je potvrdila Čabrajinu izjavu kako je predstava fizički i glumački zahtjevna te da će joj Osijek i ova radna atmosfera jako nedostajati kada projekt završi.

- Nove redateljske metode - Smršavite glumeći - našalila se simpatična redateljica.

Premijera vodvilja 'Dva u jedan' bit će izvedena u petak, 21. travnja 2023. s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

POGLEDAJTE VIDEO: ŠEBALJ O BICIKLISTIMA U GRADU

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare