To je to što me zanima!

Mladen Vasary školovao se i u Parizu, a proslavio se ulogom u filmu 'Družba Pere Kvržice'

Glumac je svoje studiranje započeo u Zagrebu, a studirao je i u Francuskoj uz poznatog francuskog glumca. Nastupao je po brojnim kazalištima, kako zagrebačkim, tako i onima u inozemstvu
Vidi originalni članak

Glumac Mladen Vasary preminuo je danas u 69. godini života nakon teške i duge bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mladen se rodio 9. svibnja 1954. godine u Lendavi u Sloveniji, a nakon što je završio gimnaziju započeo je studij glume na tadašnjoj Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. 

U 69. GODINI Preminuo je glumac Mladen Vasary, poznat po ulozi Pere iz klasika 'Družba Pere Kvržice'

Suosnovao je kazališnu radionicu 'Pozdravi', a neko vrijeme glumio je u kazalištu Komedija u Zagrebu. Na stipendiji je otišao u Pariz gdje je završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa.

Vasary je nastupao u više zagrebačkih kazališta uključujući kazalište Gavella i Teatar &TD. Nastupao je i na Dubrovačkim ljetnim igrama te na Splitskom ljetu.

Neko vrijeme boravio je u inozemstvu pa je tako imao priliku glumiti u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim kazalištima, a uloge su uključivale one iz djela Shakespearea, Molierea i mnogih drugih. Uz kazalište je nastupao i na radiju i filmu.

IMAO JE 66 GODINA Preminuo glumac Kevin Conroy koji je posudio glas Batmanu

Godine 2016. osvojio je nagradu hrvatskog glumišta za sporednu ulogu u drami 'Malo morgen'. Do smrti se smatrao jednim od najznačajnijih hrvatskih glumaca.

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga bila je ona iz njegovog djetinjstva kada je u 'Družbi Pere Kvržice' utjelovio glavnog lika Peru Kvržicu.

Idi na 24sata