To je to što me zanima!

Mladi glazbenik (21) pomaže u obnovi glazbene škole u Sisku

Kako bi pomogli u obnovi grada nakon potresa, Mario i Irenej iz Siska napravili su plemenitu gestu. Snimili su pjesmu koju je napisao Irenej i odrekao se autorskih prava kako bi pomogao u obnovi glazbene škole
Vidi originalni članak

Prošlo je više od mjesec dana otkako je razorni potres pogodio Petrinju i okolna mjesta, a pomoć za obnovu i dalje pristiže iz svih krajeva. Hrvatska je ujedinila ruke kako bi što više sredstava dobili stradali u potresu, kojima će u sljedećim mjesecima, a i godinama trebati ozbiljna i dugoročna financijska pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Složni su pri tome i glazbenici, od kojih su se neki odrekli autorskih prava na svoje pjesme kako bi pridonijeli donacijama zaradom od svojih hitova. Po uzoru na velike glazbenike, plemenitu gestu napravili su Mario Šević i njegov sin Irenej (21) iz Siska. Napravili su pjesmu i video spot pod nazivom "Čovjek je slobodan dok živi". Irenejeva želja bila je pomoći glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku u obnovi nakon što je pretrpjela štetu u potresu.

- Moj sin je pohađao ovu školu, a danas se u svom kućnom studiju ozbiljno bavi skladanjem, aranžiranjem i produkcijom. Kada se dogodio potres na našem području, svi smo doživjeli veliki šok. Zbog toga je Irenej darovao svoju najvažniju pjesmu glazbenoj školi - ispričao nam je njegov tata Mario. Govori kako se kroz pjesmu "Čovjek je slobodan dok živi" Irenej formirao kao čovjek i glazbenik, a ova gesta puno mu znači.

Mladi glazbenik autor je glazbe i teksta, a u spotu su prikazali razrušene dijelove grada i školu.

- Video smo napravili u nekoliko dana, a pjesmu je objavila diskografska kuća Croatia Records. U pjesmi sudjeluje veliki broj eminentnih glazbenika iz cijele regije, a aranžman je radio Enes Tvrtković, koji je prethodno surađivao s mnogim poznatim imenima poput Dine Merlina, Ivane Banfić i drugih - dodao je Mario, koji naglašava kako će sav prihod od autorskih prava pjesme dati glazbenoj školi.

- Nadam se da će i drugi glazbenici pomoći onoliko koliko mogu - zaključio je Šević.

Ako ste u mogućnosti, na broj računa HR6724070001500013152 možete pomoći svojim donacijama za obnovu glazbene škole Fran Lhotka.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare