To je to što me zanima!

Može li film kvalitetno prenijeti ono što je napisano u knjizi?

Premda su filmovi snimljeni prema knjigama s nama od samih početaka kinematografije, počesto se zbiva situacija da je ekranizacija po nečemu posve kriva
Vidi originalni članak

Jedan od većih problema s kojima se susreću ljudi koji rade u filmskoj industriji svakako su i ekranizacije književnih hitova. Premda su filmovi snimljeni po knjigama s nama od samog početka kinematografije, počesto se događa situacija u kojoj su ili redatelji podbacili ili scenaristi uklonili previše bitnih elemenata, a katkad su i glumci jednostavno krivi.

Takva situacija se posve moguće neće dogoditi s novim filmom producentske kuće Warner Bros., 'Crazy Rich Asians'. Film se snima po istoimenoj knjizi autora Kevina Kwana, koja je dobila izvrsne kritike, a zadržala se i dosta dugo na top ljestvicama prodanih knjiga. Razlog zašto bi ova ekranizacija mogla u stvari funkcionirati bez problema je i taj što je sam autor jedan od izvršnih producenata filma.

Uz to, većina je glumačke postave azijskog podrijetla, kao što je i redatelj, tako da će i to doprinijeti kvaliteti filma.

U knjizi pratimo romansu između Rachel, Amerikanke kineskog podrijetla koja je odrasla u Kaliforniji sa samohranom majkom i Nicka, njenog dečka koji je odrastao u mondenim dijelovima Londona i Singapuru. Nick se predstavio kao običan muškarac, bez neke osobite povijesti. Ali u stvari je član jedne od bogatijih Azijskih obitelji, što nije priznao svojoj zaručnici. A kada ju dovede u Singapur, kako bi Rachel upoznala obitelj, problemi će se tek pojaviti.

Pogledajte prvi foršpan

Kako možemo vidjeti iz prvog videa, ideja i ozračje knjige je relativno dobro preneseno u foršpan, pa je posve moguće kako će i cijeli film biti bez zamjerke. Humor je i dalje tu, kao što je i dojam da se radi o istinski bogatoj obitelji.

ODISEJA U SVEMIRU Možda najlegendarniji film svih vremena ponovno dolazi u kina

'Crazy Rich Asians' režira Jon M. Chu s Constance Wu, Henryjem Goldingom i Michelle Yeoh u glavnim ulogama. Njima se pridružuju i Lisa Lu, Ken Jeong, Awkwafina (glumi u nadolazećem nastavku franšize o šarmantnim pljačkašima, 'Oceanovih osam'), kao i Harry Shum Jr..

Film u kina dolazi tijekom kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sunčanana 27.04.2018.

    Knjiga ima prednost.

  • leilany 26.04.2018.

    Ne,uvijek mi je draze procitat knjigu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare